Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol lehet utcai telefonfülkéhe...

Hol lehet utcai telefonfülkéhez telefonkártyát venni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 23. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ismétlem: "Az ilyen fülkékből csak ingyenes számokat lehet hívni."
2023. dec. 24. 21:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Ismétlem: Ez ilyen hasraütésszerű információ?
2023. dec. 24. 21:37
 13/20 anonim ***** válasza:
Én a 2. vagyok. Azt is írtam, hogy állítólag. Találtam ezekről egy cikket, de az évszám nem abban volt.
2023. dec. 24. 21:42
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem. Ezek tapasztalati információk, illetve hivatalos információk azokból az időkből, amikor még tényező volt a kártyás telefon.

Amúgy meg kötekedés helyett járj utána.

2023. dec. 24. 23:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Én meg megelégeltem, hogy a házunk előtt mindig csörög a fülkés telefon. Felvettem a kagylót. Erre valami gépi tik-takkolás volt benne. A vonal nem szakadt meg, írta, hogy bejövő hívás!

Valamki magyarázza ezt meg!

2024. ápr. 19. 20:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha megvártad volna, talán kiderült volna.
2024. ápr. 19. 21:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Vártam. De nem jelentkezett senki
2024. ápr. 19. 22:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Akkor talán valaki véletlenül a sajátja helyett annak a számát adta meg valahol. Ha jelzed a szolgáltatónál, talán ki tudják deríteni, honnan jön, és felvehetik velük a kapcsolatot.
2024. ápr. 20. 08:07
 19/20 anonim válasza:

[link]

Állítólag a kártyás nyilvános telefonok igénybe vehetők bankkártyával is. A kódos hívókártyát amely a telefonkártyát váltotta 2021-ben kivezették. Így az ÁSZF szerint állítólag hitelkártyával (amelybe beletartozik a bankkártya is) lehet telefonhívást kezdeményezni kártyás telefonkészülékekről.

Egyébként Horvátországban, Görögországban és Törökországban valamint még néhány országban most is lehet kapni telefonkártyát nyilvános telefon készülékekhez. Egyébként Horvátországban a Délszláv háború óta kezdtek el használni chipes telefonkártyákat. Ausztráliában és Svájcban valamint bizonyos nyilvános telefonokról néhány országban (pl USA New York, bizonyos British Telecom kioszkok stb.) ingyenesek a telefonhívások bármelyik belföldi számra. Ausztráliában nemzetközi hívások kezdeményezéséhez telefonkártya szükséges amelyet még most is lehet kapni a Telstra tájékoztatása szerint.

Én Horvátországban amúgy vettem telefonkártyát, de valamiért nem működött Makarskán a nyilvános telefonokon pedig bontatlan volt és a TISAK Media üzletében vettem Makarskán. Na mindegy majd veszek másikat legközelebb ha megyek. Egyébként én Horvátországban is élek, a szüleimnek van egy második lakása ott.

okt. 24. 13:57
 20/20 anonim ***** válasza:

Emelt djas számokat, már a 90-es évek közepétől fogva nem lehet hívni kártyás fülkékből. Mikor az első kártyák jöttek hamar kitalálták egyesek hogyan lehet újratölteni házilag ill. végtelenített kártyát csinálni, és volt,aki nem csak ingyenes telefonálásra használta, hanem erre is, hogy emelt díjas szextelefonokat üzemeltetett és voltak fizetett emberei vagy ő maga csinálta, hogy ilyen kártyákkal, fülékből hívogatták az ország minden pontjáról a szexvonalat, tartva a vonalat, mivel a kártya hackelt volt a Matávnak nem volt bevétele belőle, de a szexvonal üzemeltetőjének fizetnie kellett mert a beérkezett hívások után fizettek. Elég hamar le lettek tiltva az emelt díjas számok fülkékből.

Ha van is még kártyás telefon csak a 112 hívására vagy 0680-as számokra jó.

jan. 28. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!