Hol lehet utcai telefonfülkéhez telefonkártyát venni?
Nem. Ezek tapasztalati információk, illetve hivatalos információk azokból az időkből, amikor még tényező volt a kártyás telefon.
Amúgy meg kötekedés helyett járj utána.
Én meg megelégeltem, hogy a házunk előtt mindig csörög a fülkés telefon. Felvettem a kagylót. Erre valami gépi tik-takkolás volt benne. A vonal nem szakadt meg, írta, hogy bejövő hívás!
Valamki magyarázza ezt meg!
Állítólag a kártyás nyilvános telefonok igénybe vehetők bankkártyával is. A kódos hívókártyát amely a telefonkártyát váltotta 2021-ben kivezették. Így az ÁSZF szerint állítólag hitelkártyával (amelybe beletartozik a bankkártya is) lehet telefonhívást kezdeményezni kártyás telefonkészülékekről.
Egyébként Horvátországban, Görögországban és Törökországban valamint még néhány országban most is lehet kapni telefonkártyát nyilvános telefon készülékekhez. Egyébként Horvátországban a Délszláv háború óta kezdtek el használni chipes telefonkártyákat. Ausztráliában és Svájcban valamint bizonyos nyilvános telefonokról néhány országban (pl USA New York, bizonyos British Telecom kioszkok stb.) ingyenesek a telefonhívások bármelyik belföldi számra. Ausztráliában nemzetközi hívások kezdeményezéséhez telefonkártya szükséges amelyet még most is lehet kapni a Telstra tájékoztatása szerint.
Én Horvátországban amúgy vettem telefonkártyát, de valamiért nem működött Makarskán a nyilvános telefonokon pedig bontatlan volt és a TISAK Media üzletében vettem Makarskán. Na mindegy majd veszek másikat legközelebb ha megyek. Egyébként én Horvátországban is élek, a szüleimnek van egy második lakása ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!