Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehet az erősitőt "tuningolni"?

Lehet az erősitőt "tuningolni"?

Figyelt kérdés

Van egy regi videoton erositom,nekem megfelel viszont van egy nagyobb teljesitmenyu hangfalam amit szeretnek hasznalni, az erositom nem ugy szolitsa meg nyilvan gyenge hozza. Lehet tuningolni vagy tobbet er ha veszek masikat?

Egy videoton ra6363s-rol van szo.

A tuning alatt arra gondolok hogy a belsejet kicserelni komolyabb dolgokra.

2023. dec. 23. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha a dobozon kívül mindent kicserélsz benne talán. De akkor már nem az eredeti és jobban jársz ha veszel nagyobbat.
2023. dec. 23. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha erről kérdést írsz ki, akkor nem. Persze, lehet bohóckodni mondjuk a végfoktranzisztorok kicserélésével, de nem fogalmatlanul, illetve ez aligha befolyásolja a kimeneti teljesítményt.
2023. dec. 23. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
ez az erősítő új korában sem volt valami jó, bár nosztalgia miatt sokan szeretik. Marantz, Denon, Pioneer használtan 20-30e környékén indulnak...nem pénz érte
2023. dec. 23. 22:13
 4/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Egy végfok teljesítményét alapvetően a tápegység teljesítménye határozza meg, annál többet nem tudsz kivenni belőle.

Ezen keveset lehet finomhangolni, mint például az autóakku esetében adott egy korlátozott feszültség (de van bőven áram), bipoláris tranzisztor (IC) helyett alkalmazhatunk MOSFET (IC) végfokot, ami az adott szűkös tápfeszültséget kicsit jobban használja ki. (Itt nyilván nem a DC-konverteres megoldásokról van szó, hanem csak akkutápról.)

Ezt lehet tovább fokozni, D-osztályú, azaz kapcsolóüzemű végfokkal még jobb hatásfok érhető el.

2023. dec. 23. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
#4 Nagyon jó, csak ebből a kérdező aligha értett meg bármit is, én pedig elektrotechnikusként még annyit sem. Állításod szerint egy integrált áramkör (IC) másból sem áll, csak egy darab tranzisztorból? Kétlem, hogy ez lenne a valóság, tudomásom szerint az ic-knek 3-nál több lábuk van. Tokozástól függ, hogy mennyi. Egyébként valamit valamiért, mondjuk egy d-osztályú erősítő soha az életben nem fog még csak megközelíteni sem hangzásban például egy elektroncsöves végfokot.
2023. dec. 23. 22:40
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

5. Értelmezési zavar, kicsit autista felfogás, igyekeztem rövidítve fogalmazni. Főleg egy szakmabelinek érteni kellene, nem pedig hülyének nézni a másikat.

Végfok lehet diszkrét elemekből álló vagy lehet IC, csupán ezt próbáltam érzékeltetni. Nyilván azt is tudja, aki szakmabeli, hogy a példaként felhozott autórádiókban melyik életszerűbb.

Így nem leszünk sajnos jóban, ha megpróbálsz engem hülyére venni, én már általános iskolás koromban erősítőket építettem, úgyhogy erre "érzékeny" vagyok, kisujjamban van a téma, ne fárassz engem marhaságokkal!

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

2023. dec. 23. 23:27
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
Ne vedd ezt támadásnak, én nem nézlek hülyének. Valószínűleg félreértettük akkor egymást, bár azt nem veszem jó néven, hogy engem próbálsz hülyének nézni. Veled ellentétben én nem születtem zseninek,de 15 éves koromra már szórakoztam ilyenekkel is.
2023. dec. 23. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:

„Lehet tuningolni vagy tobbet er ha veszek masikat?”

Lehet javítgatni, de nagyobb teljesítményt nemigen hozhatsz ki belőle, az okát már Szervizmérnök úr leírta: „Egy végfok teljesítményét alapvetően a tápegység teljesítménye határozza meg, annál többet nem tudsz kivenni belőle.” Ha nagyobb teljesítményt szeretnél, akkor jobban jársz, ha veszel egy másik, nagyobb teljesítményűt.

2023. dec. 24. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!