Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Erről a nyomtatóról mik a...

Erről a nyomtatóról mik a vélemények, illetve melyik tinta jó bele?

Figyelt kérdés
Egy Canon pixma mg2550s nyomtatót szeretnék, mert árban nagyon jó, néha-néha kéne nyomtatnom, és hasznos lenne itthon. Néztem patronokat hozzá, de mikor olvasom, mihez jó, ezt a típust nem találom a felsorolásban, ezért érdekelne, tud e valaki segíteni? Csak fekete tintára lenne szükségem, dokumentumokat nyomtatnék

2023. dec. 22. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:

"Alaptartozékként járó tintapatronok

- PG-545 (fekete)

- CL-546 (színes)

Opcionális XL tintapatronok

- PG-545XL (fekete)

- CL-546XL (színes)"

[link]

"Csak fekete tintára lenne szükségem, dokumentumokat nyomtatnék"

Akkor szvsz. inkább lézernyomtató irányába nézelődnék. A tintasugaras nyomtatóknál - ha nem gyakran nyomtatsz - fennáll a beszáradás veszélye.

2023. dec. 22. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Eléggé laikus kérdés, milyen gyakran kéne nyomtatnom, hogy ne száradjon be? Mert ez a nyomtató elég olcsó, néztem a másikat, amit javasoltál, azok drágábbak, és mindenképp "kicsi" nyomtatót keresek
2023. dec. 22. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Jól mondta az első válaszoló, neked lézernyomtató kell. A színes tintasugarassal meg fogod szívni, hiába olcsó. (Nem véletlenül olcsó egyébként, ezt üzemeltetni drága.)

Ha drágának találod a lézert, vegyél használtat. De mindenképp fekete-fehér lézernyomtató kell neked.

[link]

2023. dec. 22. 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Az előző hsz. kiegészítése: ne vegyél használtat, amikor 30-40 ezerért van új kicsi lézernyomtató. Például amit linkeltem. Ha ritkán nyomtatsz, jó eséllyel hosszú évekig kiszolgál majd anélkül, hogy festék kellene bele.
2023. dec. 22. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:
lézert vegyél, a tintasugaras 1 oldalra vetített költsége jóval magasabb.
2023. dec. 22. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm azt csinálta, hogy vett egy olcsó tintasugaras nyomtatót, aztán mikor kifogyott belőle a festék, ki is dobta, és vett egy új nyomtatót, mert így is olcsóbban jött ki, mint ha festéket vett volna bele. Ez azért elég szomorú dolog, ha belegondolunk. Ezzel együtt is, szerintem a lézer egy éven belül behozza az árkülönbséget, beleszámolva a beszáradással járó nyűgöket.
2023. dec. 22. 21:24
 7/7 anonim ***** válasza:

A lézernyomtató nem drágább, ha lapköltséget számolsz. Tintasugarasban durván 100 oldalanként cserélsz patront, ha nem szárad be addig. Aztán idővel megtelik a waste ink tároló és a nyomtatót is cserélni kell. Ha nem tudsz naponta nyomtatni, akkor vegyél Epsont.

Én 4 éve vásároltam magamnak Xerox lézernyomtatót alkalmi nyomtatásra, még mindig az eredeti toner van benne. 47%-on áll. Előtte 2-3 havonta vásároltam a tintát 20 ezrekért és 1-3 évente cseréltem le a tintasugaras nyomtatót meghibásodás miatt. Gyakori volt, hogy kalibrálni is kellett, ami megette a tinta nagyrészét és még utána sem volt tökéletes a nyomat.

2023. dec. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!