Hogyan kell jól beüzemelni az analóg tv-t?
Digi analóg tv szolgáltatásról lenne szó.
A probléma az hogy a csatornák nevét nem jelzi egyáltalán alul, csak pl S21 vagy C40, semmi csatornanév.
Hogyan tudnám ezt beállítani?
Régi orion lcd t32D tv
Eddig próbálkoztam a csatornakereséssel de nem jártam sikerrel
Földi digitálishoz (DVB-T) kell MPEG-4 dekóder.
Kábeles digitális (DVB-C) a Digikábelen MPEG-2 kódolással megy még mindig, ha jól tudom.
Akik ilyen Orion LCD-ket használnak kábelen és bejön neki a DVB-C, nem láttam még olyat, hogy kép vagy hang nélkül lett volna. (Dekóder hiánya erről ismerhető fel, hogy behangol rendesen, EPG megjelenik, műsor kiválasztható, de kép és/vagy hang nincs.)
Szintén Digikábelen bérelhető DVB-C box is (nem IPTV).
DVB-T vagy C a moduláció fajtáját különbözteti meg (mint az FM / AM is, csak jóval bonyolultabb), ezért ehhez való demodulátor szükséges, míg az antenna és a tuner közös.
A Diginél kábelen a lenti lista szerint valóban van még MPEG-2 is, pedig azt hittem, már rég kihalt. Úgy tűnik első ránézésre, hogy minden SD adás ilyen.
Földi sugárzásban a szűkösebb lehetőségek indokolják az erősebb tömörítés használatát, így tudnak több programot sugározni. Vagy kevesebbet, de nagyobb sávszélességben, ezek egymás ellen ható feltételek.
Kábelen is lehene, de ott jobban elférnek a programok. Főleg, ha lejjebb rontják a minőséget, amire szoktak is panaszkodni az előfizetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!