Porszívót is elektronikai hulladékgyűjtőbe kell leadni?
Figyelt kérdés
2023. okt. 20. 09:20
1/14 anonim válasza:
Eddig volt náluk a faluban évente 1x elektronikai hulladék leadásra lehetőség, de most nem tudom mi lesz, remélem megmarad, mert amúgy a közelebbi kisvárosban sincs hulladékudvar..
2/14 anonim válasza:
#2-es vagyok, amúgy tudtommal , a megfelelő hulladékudvarban és, ha boltban veszel egy porszívót, ott a régit elvileg beveszik hulladéknak, most vettünk hűtőt ott volt ilyen opció, illetve, hogy webshopokon is működik-e ilyesmi, nem tudom.
3/14 anonim válasza:
3-at pontosítanám. MINDEN olyan üzlet köteles az elektromos, elektronikai hulladékot díjmentesen átvenni, amilyen jellegűt árusítanak. Tilos vásárláshoz kötni, nem kell igazolni semmit. Ha a bolt árusít porszívot, akkor nem tagadhatja meg az átvételét. Nem számít a kora, műszaki állapota stb. sem. Számítógépes bolt viszont nem kell, hogy átvegye, de ha van egy Spectrum masinád régről, azt igen.
4/14 anonim válasza:
Az elektromos és elektronikai hulladék között nincs eltérés. Az csak a használat jellegére vonatkozik. Ezeket azért gyűjtik külön, mert közvetlenül nem lehet felhasználni, mint a papírt, műanyagot, üveget. Sokféle anyagból állnak. szét kell bontani, és különválogatni.
5/14 anonim válasza:
Igen, vagy bármely olyan üzletben, ahol árusítanak ilyesmit. Nálunk pl. a MM-ban elég a hátsó teherkapunál kirakni, átadni sem kell senkinek. Onnan elviszik.
7/14 anonim válasza:
Jól értem, akkor , ha van egy kis számítógépes bolt, ami árul mondjuk nyomtatót, akkor simán odaviszem a régimet és nem veszek újat, és át kell venniük?
A tonert is ugyanígy át kell vennie?
Nem számít az se, hogy más márka?
Cégként is odavihetem?
8/14 anonim válasza:
A lehetőség magánszemélyek számára adott. Mivel nem kérdezik ki fia-borja vagy, ha nem az egész irodát málháztad fel, akkor igen. A toner jó kérdés, de szerintem arra nem vonatkozik. Mérget ne vegyél rá.
9/14 anonim válasza:
Az elektromos és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységről szóló 197/2014. (VIII.1) Kormányrendelet
10/14 anonim válasza:
Vannak méhtelepek ahol veszik. De az új baomság miatt nagyon kevés helyen. Van ahol csak a motort veszik át...
Hulladékudvarban is leadhatod. De érdemes felhívni mindet előtte... Mióta az új szabalyozas van, azóta nem nagyon vesznek át semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!