Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akkor most hol lehet e-hulladé...

Akkor most hol lehet e-hulladékot felvásároltatni?

Figyelt kérdés
Tegnap dobtam egy hátast azt mondták a MÉH-telepen nem vehetik át tőlem az alaplapot-tápegységet-winchestert csak kizárólag vasat......Írtam egy másik csepeli telepre ott is azt írták le kellett állítaniuk az e-hulladék megcásárlását....Akkor budapesten most sehol nem tudom pénzért leadni ezeket?
2023. okt. 2. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

De igen, letudsz. Értelmes előbb telefonon utáni érdeklődni, mert leszűkült a hulladék átvevő cégek mozgásköre. Ne a MÉH telepeken érdeklődj, hanem elsősorban a hulladékudvaroknál, veszélyes hulladék begyűjtőknél.

Az elektronikai hulladék már a MOHU (MOL Hulladékgazdálkodási Zrt) tulajdona. Az elektronikáért például fizetnek kompenzációs djat, ergo "megveszik tőled", de valami 20-50 forint/kg-os áron veszik át, tehát ha csak nincs 1000 kilód, nagy összegekre ne számíts. Csak bizonyos alkatrészek, pl speckó NYÁK lapok-ért fizetnek kilogrammjáért kb 1400 forint körül.

2023. okt. 2. 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Te jó ég ez rettenetes!

Akkor ezért nem viszik már a gépeket lakatosék lomizáskor?

speckó nyák lap az nem alaplap? pedig van arany a processzor foglalatban :D

Fenébe van pár alaplapom még dobozolva

2023. okt. 2. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:
34%

Jóreggeltkivánok! Melyik világban tetszik élni? Minden híradásban erről ment a diskurzus heteken keresztül. Ja fortniteban, minecraftban meg zsozé streamjében biztos nem volt róla szó....

Merevlemezt én nem dobnék ki. Ki tudja mit állítanak vissza róla.

2023. okt. 2. 19:17
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

[link]

Tessék, itt olvasgathatsz. De ha csak nem értesz hozzá nagyon, úgysem érted meg, hogy pontosan melyik sor mit takar. :D A minőségi specifikáció rovat ami neked lényeg és az utolsó oszlop, vagyis az ár. A 3. oldal közepétől kezdődik az elektronika.

2023. okt. 2. 19:18
 5/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"Merevlemezt én nem dobnék ki. Ki tudja mit állítanak vissza róla."

Ezt fúrógéppel szokták megoldani. Mint a filmekben: csengetnek zsaruk, a hacker máris fúr.

Most abba ne menjünk bele, a tányér maradékáról ki fog visszaállítani milliókért, ahhoz már nagyon fontosnak kell lenni.

Arról nem beszélve, hogy valaki nem ismeri a szektorszintű felülírás fogalmát, hagyjuk... Igen, utána is lehetnek maradványok, milliókért visszaszerezhető talán, hagyjuk...

2023. okt. 2. 20:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Micsoda lekezelő bunkók. Normális kérdést kérdeztem oboázzatok lovat.
2023. okt. 4. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!