Ez a mikrofon erősítő konkrétan mit csinál?
Én amire gondolok:
a mikrofon bementi jelszintjét felerősíti vonalszintű kimenetre.
jól tippelem?
ha nem, akkor mire való?
A leírások alapján elvileg két dologra jó:
- 22 (aszimmetrikus Jack-bemenet) / 27 (szimmetrikus bemenet) dB erősítést tesz lehetővé
- opcionálisan a kondenzátor-mikrofonok számára szükséges 48 V egyenfeszültséget adja a mikrofonbemenetre (fantomtáp)
az a baj h hiába olvastam el, sztem egyáltalán nem olyan egyértelmű.
már csak azért sem, mert ahogyan logikus lenne, azaz az 1-es válaszoló leírta, akkor meg értelme sincs, hiszen mindezt a keverőpult megoldja. innentől rejtély a szerepe.
#3: "hiszen mindezt a keverőpult megoldja"
De nem mindenkinek áll rendelkezésére/nem szükséges mindenkinek egy keverőpult (például egy szimpla gamer/Youtuber/streamer, aki vett egy nagy membrános, stúdió, kondenzátor-mikrofont, de rendes hanginterfésszel, keverőpulttal nem rendelkezik, de nem is kell, hisz egy mikrofonja van).
értem, de a kamerák én úgy tudom és tapasztalom, h fogadják a mikrofon és az audio jelszintet is egyformán, ill. egyúttal szabályozzák is egységesre (erősítik vagy gyengítik), elég egy sima 3,5 jackes camcorderre gondolnunk.
ma meg már nagyon kevés a tényleges kondi mikrofon, a legtöbb kondinak hívott is csak sima elektret-kondi, 2 ceruza elem és annyi.
de biztos valaki használja, ha egyszer veszik ...
"értem, de a kamerák én úgy tudom és tapasztalom, h fogadják a mikrofon és az audio jelszintet is egyformán"
Hol volt szó kameráról?
Egyébként eszköze válogatja, hogy milyen jelszintet fogad, de a konzumer eszközökben - egyszerű "kamerácskák", integrált hangkártyák, minihifik - nincsen rendes, 48 V-os egyenfeszültségű fantomtáp, de még a mikrofon előfokok minőségében is nagy a szórás.
"ma meg már nagyon kevés a tényleges kondi mikrofon"
Nagymembrános stúdió mikrofont említettem - például ilyesmik:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
azokhoz kötelezően kell a 48 V-os egyenfeszültségű fantomtáp, de az egyszeri dinamikus mikrofonok:
* [link]
* [link]
* [link]
is igényelnek rendes mikrofon-előfokot - és mint írtam a konzumer eszközök mikrofon-előfokaiban nagy a minőségbeli szórás.
Bár ha ilyesmit vennék, akkor valami nevesebb gyártótól vennék (vagy ha streamerkedésre adnám a fejem, akkor egy rendes hanginterfészt vennék) - de ez a saját szerény véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!