Miért van az, hogy amikor begyújtom az autót a rádió mindig max hangerőn indul el?
Figyelt kérdés
Van egy 2005 Dacia Loganom ami úgy gondoltam, hogy veszek egy új rádiót ilyen upgrade gyanánt, a rádió egy ilyen noname rádió de értintős és bluetooth is van benne inkább ez volt amiért megvettem. Kiszereltem a rádiót és alaposan átböngésztem a kábeleket mi hogy talál, egy kis módosítást kellett végezzek rajta, mert nem ugyanoda voltak a kábel bemenetek az újban mint a régiben volt és a pirosat meg a sárga kábelt meg kellett cserélnem, mert hanem nem tartotta meg a memóriáját. Nagy nehezen beszereltem megy meg minden de ha megállítom az autót és újra indítom akármennyin is volt a hangerő mindig teljes hangerőn indul el(a zene onnan indult ahol megállt csak a hang nem). Ha kikapcsolom a rádiót és úgy indítom újra akkor azon a hangerőn indul be ahogy kikapcsoltam de ha nem kapcsolom ki akkor mindig teljes hangerőn indul el. Valamit esetleg a kábeleknél rontottam el? A rádiónál próbáltam hátha kapok ilyen beállítást, hogy milyen hangerővel induljon de nem volt... Mi tegyek?2023. szept. 15. 23:29
1/1 Szervizmérnök úr válasza:
Némelyik érzékeny az indítózás alatt beeső akkufeszültségre, illetve zavarimpulzusokra.
Ezért is árusítanak Aliexpressen is, olyan NE555-alapú relés kis modulokat, ami ad a rádiónak pár másodperc késleltetést, amíg a motor rendesen beindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!