Ha egy monitornak van fejhallgató kimenete, akkor azt ki tudom hangosítani erősítővel aux bemeneten?
Vagy keverőt közbeiktatva és így a jelet felerősítve?
mi a véleményetek?
annyit tudok, hogy a fejhallgatónak jóval kisebb a jelszintje, de ha kis keverőnek a mikrofon bemenetére csatlakoztatom, akkor működhet kierősítve?
"annyit tudok, hogy a fejhallgatónak jóval kisebb a jelszintje"
Az erősítő vonalbemenetét valószínűleg meg tudja hajtani.
"de ha kis keverőnek a mikrofon bemenetére csatlakoztatom, akkor működhet kierősítve?"
A mikrofonbemenet sokkal kisebb jelszintű arra ne köss vonalszintű (vagy ahhoz közeli) bemenetet.
Miért pont a monitor? Ez valami játék konzol lehet? Mert ha PC vagy laptop, azokon van hang kimenet. De a konzolok többségén is.
Elárulnál több részletet miért kell ez a körülményes megoldás?
Ne kösd a monitorba, oda kösd ahova a monitort is kötnéd, a forrásba.
Felesleges beiktatni egy lépcsőt. Ki tudja hogy a monitoron mennyi és milyen jel megy át.... valószinüleg romlik a minősége.
valószínű amúgy is egy kis erősítőbe kötném, mert másképp hogy?
én eddig úgy tudtam, hogy a mikrofon bemenetnek a legkisebb a jelszintje, utána az AUX, és a legnagyobb a LINE. de a fejhallgató vajon mekkora jelszintet ad ki?
oké csak az eredeti forráson csak HDMI kimenetem van, ez a nagy gondom, azaz nem tudom külön levenni a hangot, csak a monitorról.
#4: AZ AUX az Auxilary (kisegítő) port megnevezése általában vonalszintű (Line) jelet vár el.
A fejhallgatókimenet egy, a vonalkimenetnél nagyobb feszültségű kimenet, viszont a vonalkimenethez képest kisebb az impedanciája (a konzumer fejhallgatókimenetnek kb. 32 Ohm, a profi fejhallgatókimenet 600 Ohm, a vonalbemenet meg tizen-/száz kiloohmos), így ebből következőleg rá lehet kötni a vonalbemenetre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!