Milyen laptop érné meg?
Egyetemre kéne, főképp a wordot meg a google-t hasznalnam. 2 órás előadást jó lenne ha kibírna.
Na de most felújított vagy brand new?. Egy felújítottnál mennyire lehet bízni az aksiban? Nekem tényleg ez a fő nézőpontom, hogy ne kelljen kuncsorognom egy konnektorért doga közben.
Nem akarok rá sokat költeni, olyan 150 alatt örülnék ha találnék.
A másik amit néztem az egy tablet billentyűzettel de árban ugyan ott lennék.
Találtam egy Microsoft Surface Prot elég jó áron valami szürke piacos helyről de nem nagyon merem megrendelni, nem akarom hogy átverjenek.
Ha van valami tanácsotok, megbízható oldal amit ismertek vagy straight up egy laptop márka-típus annak nagyon örülnék. Meg bármi amit kerüljek.
Vegyél használtat, ezek külföldről behozott üzleti gépek, 8-16 GB, 256, SSD stb. Megbízható, felújított laptopok, megéri megvenni őket.
Az újak ilyen árban belépő szintűek, gyenge procival. Nem sokat érnek.
DELL, Lenovo Thinkpad, ezek nagyon jók. Én egy szervizből hoztam el az utolsót tavalyelőtt júliusban, és azóta is hibátlanul dolgozik. De az akku gyenge volt, adtak újat, így nem 65 ezer volt (két éve), hanem 85 ezer. Megéri, nem?
150.000 Ft-ért újonnan és használtan is kapsz laptopot.
Újonnan, ha a magasabb 150.000 Ft-os árat nézzük, akkor 8 Gb RAM, 250 Gb körüli SSD, Intel i3, i5, vagy AMD Ryzen processzor lesz benne. Ez már bőven megfelel a fenti feladatokra.
Az új előnye, hogy te vagy az első tulajdonosa (úgy is mondhatnám, hogy az új illata kicsomagoláskor egy különleges érzés). Az új laptopon újabb szoftverek (újabb driverek) futnak, és 100.000 Ft fölött kötelezően legalább 2 év garanciát adnak rá, ami akár 5 évig kiterjeszthető. A 150.000 Ft körüli árkategóriában viszont még alsó kategóriás laptopot fogsz kapni. Én láttam olyant, aminél a gyártó a műanyag burkolaton spórolt, a ki/becsukásra és a hátlap gyenge megnyomására már elszíneződött az LCD. Az akkumulátor is kb. két órát bírt, még böngészés és office közben is fújtatott, nagyon melegedett. Egy igazán olcsó gépnél sajnos a gyártó az alkaltrészeken is spórol, ami miatt hamarabb meghibásodik. Mondjuk ez a 100.000 Ft-os árkategóriában volt, 150.000-ért picivel jobbat kapsz. Ezek átlagos élettartama használattól függően 3-5 év.
Ha használt gépet veszel, akkor ezért a pénzért már 16 Gb RAM-al és erősebb processzorral szerelt modellt kapsz (a RAM sok helyen opcionálisan kiválasztható, és minimális a felár). Amit keress, az az üzleti kategóriás laptop, ezek újonnani ára 300-500.000 Ft, és 150.000 Ft-ért jellemzően 3-5 éves gépet fogsz kapni. Egy üzleti kategóriás laptop anyaghasználata sokkal jobb, mint az otthoni használatra szántaké. Már a burkolat minősége is más, sokkal strapabíróbb. Az akkumulátor sincs feltétlen elhasználódva (ezt egyébként írni szokták), de típustól függően a 3-4 óra üzemidő elvárható. Ha kereskedőtől veszed, 1-2 év garanciát is kapsz rá, van ahol hosszabb időre is kiterjesztheted. Egy üzleti kategóriás laptop várható élettartama 8-10 év, így egy 3-4 éves készülék is tovább fogja bírni, mint az új. Amire te használnád, szerintem használtan a 80-100.000 Ft-os árkategóriában találsz jó laptopot.
Utoljára én (is) egy használt üzleti kategóriás gépet vettem. Kereskedőnél is ki kell fogni, de én nagyon jól "belenyúltam". Amikor megjött, olyan volt, mint az új (látszott rajta, hogy nem sokat használták, mert egy karc vagy kopás nem volt rajta). Meg lehetett nézni benne az üzemórát, ami kb. 200 óra volt (ezen nagyon ledöbbentem, fogalmam sincs mire használták, de kb. semmire). Az akkumulátora kb. 5-6 órát bír (ebből is azt szűrtem le, hogy nem nagyon használták előtte). Viszont árban kb. harmada volt, mint egy hasonló tudású új laptop, cserébe csaknem újat kaptam, és 1 év garancia is van rá. Annyi "szépséghibája" van, hogy a billentyűzet matricázott, mert külföldről hozták be, de engem ez egyáltalán nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!