Laptopokon mire jó az a "betűs billentyűk" közé berakott bogyó, amivel gyorsan lehet mozgatni az egérmutatót?
Figyelt kérdés
Nem egy konkrét laptopon, mert többön láttam már, hogy van ilyen. Ez pontosan mire való?2023. szept. 9. 22:20
1/10 anonim válasza:
Gépelés közbeni kurzorműveletekre.
2/10 anonim válasza:
Trackpointnek hívják és ugyanaz a szerepe mint pl. az egérnek vagy touchpadnek. Ha egyszer megszokod nem akarsz majd mást.
3/10 anonim válasza:
gyorsan lehet vele mozgatni az egérmutatót.
5/10 anonim válasza:
A tapipad alternatívája. Valamiért az üzleti gépekben ez megmaradt. Thinkpad-eken nyomatták anno nagyon, és a többiek is átvették, és nem szabadulunk tőle.
6/10 anonim válasza:
Az előnye az, hogy amikor "szabályosan" tízujjasan gépelsz, nem kell felemelned a kezedet, ha az egeret akarod használni.
Egyébként az IBM (amit aztán felvásárolt a kínai Lenovo) vezette be 1992-ben az üzleti sorozatú - és hírnevet szerzett - Thinkpad szériáján jelent meg Trackpoint néven - ezt később más laptopgyártó - HP, Dell,... - is átvette üzleti célú laptopjain.
7/10 anonim válasza:
pont arra való, hogy tudd vele mozgatni az egérmutatót....
8/10 anonim válasza:
Nálam ez a "soha nem használt piros gomb", amúgy valóban trackpoint a neve.
Hozzá tartozik a touchpad felett lévő három gomb is. Van ott egy bal gomb, egy középső és egy jobb. Ha pl. a középső gomb nyomvatartása mellett használod a trackponintot, akkor görgetni tudsz vele. Ha közben nyomod a ctrl-t is, akkor nagyítani.
9/10 anonim válasza:
Attól hogy valaki nem használja, más még igen. Régen nem is volt tacspad, csak ez a pöcök a laptopokon.
10/10 anonim válasza:
Én csak úgy magamtól azt hittem, hogy ez valami vésztartalék arra az esetre, ha nem működne a touchpad és nem lenne kéznél egér se, de az a legértelmesebb indok, hogy tízujjas gépelésnél egyszerűbb legyen a kurzormozgatás, tényleg, nem is gondoltam rá, pedig tudok vakon gépelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!