Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen kamerák azok amilyenekk...

Milyen kamerák azok amilyenekkel az X-Faktorban is filmeznek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amelyiknek ilyen hosszú nyúlványa van az alábbi videón 1:25 től látszik,

http://www.youtube.com/watch?v=tgEDxq4Hwps

2010. okt. 16. 23:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem láttam 1.25-től ilyesmit. De annyit elmondok, hogy ilyen stúdióban vannak állványon (dolly) gurítható kamerák, ezeket az operatőr (kameramann) kezeli, tologatja. Aztán vannak fixen elhelyezett kamerák, ezekhez nem kell személyzet. Aztán van olyan kamera, amelyik egy távirányítású darun (kran) helyezkedik el, ezzel hatalmas területet be lehet pásztázni közelről-távolról. Van ennek egy másik, kevésbé mobil változata, mikor a kamera egy kifeszített drótkötél pályán mozog, szintén távvezérléssel. Aztán a legérdekesebb a steadycam, itt egy olyan szerkezet van az operatőrre szerelve, amely - leegyszerűsítve - kiegyenlíti, elsímitja az operatőr mozgását.

Erre gondoltál?

2010. okt. 17. 00:28
 2/6 anonim válasza:
A lábát mutogatták feltűnően sokat.
2010. okt. 17. 02:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért nem linkeled a videót a megfelelő résztől?
2010. okt. 17. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:
2010. okt. 17. 09:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Megnéztem alaposabban. Tehát a kép tetejénél bal oldalon egy pillanatra belógott egy kamera. Ez az a fajta, amit a "darun", kran-on mozgatnak.

(Ennek a Furi Enikónek ez volt az egyetlen igazán átütő fellépése szerintem. Miután kidobta a barátját "a nagy művésznő", már nem nagyon volt szerencséje...)

2010. okt. 17. 11:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Elsőnek, köszi, még többet is adtál mint amire számítottam, kösz a magyarázatot.

És kösz aki belinkelte a videót, hogy 1 p 25 s től játszodik le, nem tudtam eddig hogy kell..

hasznos válaszok kösz mindenkinek ;)

2010. okt. 20. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!