Másnak sem működik a dcf jel az órákon?
Figyelt kérdés
Nekem ma hajnaltól nem vagy csak minimális dcf jelet érzékelnek az óráim és nem is szinkronizálnak.2023. szept. 1. 13:26
11/15 anonim válasza:
"Lehet,hogy működik,de csökkent a kapacitása"
Aligha, mivel ezt a szolgáltatást több millióan használják. Ha szignifikánsan csökkent volna a "kapacitása", azt azért észlelnék.
Inkább arról lehet szó, hogy a vevő bele van építve az órába, beltérben, némileg árnyékolva - így eleve gyengébb jelszinttel vette a jelet - és most vagy a készülék hibájából (lemerülő elem, öregedő készülék) és/vagy az előbb már említett vételi körülmények megváltozása miatt nem tudja venni az adást.
Például az alábbi fórumtopikban:
pont arról van szó, hogy egy kiterjedt irodaépület-komplexumban nem mindenhol van DCF77 vétel.
12/15 A kérdező kommentje:
Eddig akkor miért működtek az órák és most hajnaltól egyszerre semmi? Nem változtattam a helyzetüket és a ház se ment odébb.
2023. szept. 1. 22:50
13/15 anonim válasza:
#12: Akkor vagy az óra vevője romlott el, vagy a vételi körülmények - valamilyen árnyékoló vagy zavaró hatás - változtak.
14/15 Ypszilon1980 válasza:
Akkor elromlottak az órák vevő egységei, vagy maga az óra, nem tudom, de nekem 2 ilyen óra is van, egyik az nem is ablak mellett és mégis működik.
15/15 anonim válasza:
Borult, felhős időben nekem se nagyon szinronizálnak a szobai óráim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!