Miért rugózik mindenki a nulla szakadáson?
Nem mindenki rugózik.
Amikor furcsa feszültségek lépnek fel, itt kisebbek, ott nagyobbak, akkor különösebb belegondolás nélkül rá lehet vágni, hogy nullaszakadás az ok, és ez többnyire igaz is.
Mi a problémád ezzel? Amikor a körzeti gyermekorvoshoz elvisznek egy taknyos négyévest, az is rávágja, hogy elkapta az influenzát, és az esetek nagy részében igaza van. Egészen ritka, hogy torokrák okozza ezeket a tüneteket.
Nem ez a válasz, csak sajnos egyik leginkább károkozó jelenség, háromfázisú betáp esetén.
Egyik, amikor a lakás rendszerén belül keletkezik ilyen probléma, illetve a betáp után, ami már nem a szolgáltató felelőssége.
De volt olyan eset, amikor a szolgáltató emberei végeztek karbantartást (vétettek hibát) és egy egész utcában állt elő nullaszakadás problémája, ami miatt túlfeszültség keletkezett és készülékek mentek tönkre.
Ilyenkor megírjuk a szakvéleményt, hogy a készülék hibáját mi okozta és szolgáltató biztosítója fizette a kárt.
Viszonylag nehezen feltárható, de gyakori hiba.
@3/
"háromfázisú betáp esetén"
egyfázisú betáp esetén sem kellemes...
Nem akartam tovább nyújtani, valójában arra céloztam, hogy egyfázisú lakásnál, a lakás rendszerében fellépő nullaszakadás nem tud túlfeszültséggel járó kárt okozni. Legfeljebb nem kap áramot valami.
Külső (szolgáltatói) hiba ellen nyilván az is védtelen.
"Miért a nulla szakadás a válasz minden hálózati hibára?"
Én ezt nem tudtam hogy mindenre ez a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!