Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Két tápegység egybekötése így?

Két tápegység egybekötése így?

Figyelt kérdés
Van 4 analóg biztonsági kameránk, tavaly cseréltem le őket, a tápok viszont régiek, ebből az egyik elszállt. Mikor bontottam szép a kábeleket, arra jutottam, hogy 2 egymás mellett lévő kamerához 1 tápkábel megy ki, viszont 2 táp van rákötve. Valószínűsítem nem akart bő 15 évvel ezelőtt a kivitelező 2 kábelt kihúzni, ezért csak 1-et használt. Most hogy meghalt a táp, elgondolkoztam, hogy lehet egyre kellene cserélni. Viszont nem igazán értem, hogy működik itt ez. Ez soros vagy párhuzamos kötés (a két pozitív egybekötve és ugyanez a negatívaknál)? A jelenlegi tápok 12V 0.5A-esek. Az előbb felvázolt esetben ki tudom váltani egy darab 12V 2A-s táppal azt a két kamerát?

2023. aug. 27. 12:41
 1/2 Szirty ***** válasza:
100%

"Ez soros vagy párhuzamos kötés (a két pozitív egybekötve és ugyanez a negatívaknál)?"

Párhuzamos kapcsolás.

"Az előbb felvázolt esetben ki tudom váltani egy darab 12V 2A-s táppal azt a két kamerát?"

Igen.

Tápegységek párhuzamos vagy soros kapcsolásánál egyébként figyelembe kell venni hogy alkalmasak-e ilyen kapcsolásban való működtetésre, mert van amelyik rohadtul nem. :)

Sokkal jobb egy nagyobb tápegységgel megoldani mint kettő párhuzamossal.

Speciális esetben megfelelő tápokkal van értelme ilyesminek (pl. redundancia biztosítása, hogy ha az egyik meghal a másik még tudja táplálni, stb) de az más téma.

2023. aug. 27. 12:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a segítséget :)
2023. aug. 27. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!