Működik e ez a relé ezzel a trafóval?
Figyelt kérdés
Van egy terepasztalon amelynek van egy transzformátora ( [link] és ehhez egy jelzőm ami váltóárammal működik (tehát a trafó leírásában a váltóáram adatait kell nézni de én ebből csak annyit tudtam kiszűrni hogy 14 v-os, ezért is tettem linket). A trafó és a jelző közé szeretnék relét ( [link] tenni, hogy két gombbal tudjam föl-le kapcsolni. Kérdésem az lenne, hogy ez a relé alkalmas-e erre, és ha nem, légyszíves ajánljatok egy jót és még egy ennek a működtetésére alkalmas transzformátort is. A válaszokat előre is köszi.2010. okt. 15. 18:18
1/6 anonim válasza:
Mivan? 5 voltos relét akarsz 14-ről működtetni?
2/6 anonim válasza:
A trafó egy 14/14v-os teljesítményszabályzó az írás szerint. Elötte kell lennie egy 220/14 voltosnak. Nem értem egy 5v-os relét hogy akarsz 14 v-al működtetni?Ahol ilyen elektromos cuccot árulnak ott adnak tanácsot is.
3/6 A kérdező kommentje:
nem erről a trafóról akarom működtetni a relét mivel kell vagy 50 db, annyit meg még a váltókat meg a jelzőket nem bírna el egy ilyen trafó. Éppen ezért szeretnék egy külön trafót a relék működtetésére. A boltnak meg már írtam e-mailt csak szombat vasárnap zárva én.
2010. okt. 15. 18:51
4/6 A kérdező kommentje:
ja és boccs, tényleg elég zavaros az írásom :)
2010. okt. 15. 18:52
5/6 anonim válasza:
Ezzel a relével nem tudod megoldani. Sem mással aminek csak egy érintkezője van, hacsak nem kettőt használsz egy kapcsolásra.
Írj privátba, segítek.
6/6 anonim válasza:
ja és boccs, tényleg elég zavaros az írásom :)
Tehát nem ezzel a relével akarod megoldani, és nem ezzel a trafóval. Ráadásul egész nagy valamit szeretnél építeni. Ezek a cuccok egyáltalán nem olcsók, hogy ezen kezdjed megismerni az elektromosság alapjait. Készíts egy tervet. Mekkora pálya? Hány vonat? Milyen jelzők működjenek? Mennyi összteljesítmény kell, ha egyszerre megy minden? Ennek legalább a háromszorosát tervezd be. Szerintem vedd fel a kapcsolatot, aki ajánlotta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!