Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tök idegen számokról hívnak,...

Tök idegen számokról hívnak, hogy miért kerestem őket, holott én nem hívtam senkit?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap (szombaton délelőtt) kezdődött. Hív egy 70-es szám, hogy volt az én számomról egy nem fogadott hívása. Mondtam én nem hívtam senkit, konkrétan előtte fél órával keltem fel. Majd dél körül hívott egy 20-as, hogy miért kerestem. Mondtam nem kerestem senkit. Lediktálta a számot, ez tényleg az enyém. Majd délután hívott egy másik 20-as, hogy akkora "miféle adategyeztetésről volt szó?" Mondtam semmiről, nem hívtam senkit de ma már ő 3. ilyen akkor hitetlenkedve letette. A negyedik pedig egy fél órája volt, hogy miért hívtam én őt vasárnap reggel 7-kor. Hát aludtam, telefonom pedig ki volt kapcsolva, nem hívtam senkit. Mi lehet ez? Járt már más is így?

Telefonon nincs vírus, nem használok semmi extra appot sem.

2023. aug. 13. 09:48
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
88%

"Lediktálta a számot, ez tényleg az enyém."

Ez tényleg meglepő, hogy le tudott diktálni egy általa hívott számot. De neked szerepelt a kimenő hívásaid között?

2023. aug. 13. 09:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem.
2023. aug. 13. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Lehet a szolgáltató, aminél vagy kiadta valakinek ugyanazt a telefonszámot, ami neked van.

Én is ebben a helyzetben vagyok csak annyi különbséggel, hogyha én nem vagyok elérhető, mert ki van kapcsolva a telefonom, de a családtagjaim hívnak, akkor egy nőhöz megy át a hívás akinek ugyanaz a száma mint nekem.

2023. aug. 13. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:

RE:#3

Nem ugyanaz a számod.

A kérdező esetében meg nem volt kimenő és nem fogadott hívás, csak kiment egy értesítés arról, hogy nem fogadott hívás volt az adott számról. Azért a kettő nem ugyanaz.

2023. aug. 13. 10:06
 5/7 anonim ***** válasza:
60%

Manapság már állítólag olyan alkalmazások is vannak, amelyeknek megadnak bármilyen telefonszámot és ha abból hívást kezdeményeznek, a megadott szám jelenik meg a hívott félnél.

Remélem nem ilyennek estél áldozatul.

2023. aug. 13. 11:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"megadnak bármilyen telefonszámot és ha abból hívást kezdeményeznek, a megadott szám jelenik meg a hívott félnél."

Van, ez tény, én is használok ilyet.

De nem lehet csak úgy hozzáférni.

Kód érkezik a használatba venni kívánt számra, és csak azzal lehet aktiválni. Tehát nem tudom csak úgy random bárki számát használni, egy bizonyos időn belül hozzá kell férni az sms-ben kapott kódhoz.

2023. aug. 13. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Értem, de lehet sejteni hogy sajnos olyan törvénytelen szolgáltatások is létezhetnek, amelyek nem küldenek kódot adott számra hanem bármilyen szám megadható. Ez sajnálatos egyébként, ha így van.
2023. aug. 13. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!