Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet ez a sípoló hang?

Mi lehet ez a sípoló hang?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-2 hónapban eténként egyenletes sípóló hangot hallunk a párommal Pécsen.

Olyasmi mintha egy gyár vagy egy adótorony hangja lenne.

Mások is hallják?

Meg más városokban is észlelhető?

2023. aug. 10. 16:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Az adótornyoknak nincs hangja.
2023. aug. 10. 16:39
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Valamilyen műhely nincs a közelben? Gép hangja (pl. flex) is lehet.
2023. aug. 10. 21:36
 3/13 A kérdező kommentje:

#1 Ha nem is adótorony valami üzem, gyár vagy valami hasonló hangra tippelek.

#2 Lehet , hogy van. Nem rég költöztünk le, így helyismeret kb nuku, csak ami fontos.

Flex nem valószínű mert azt azért felismerem és az esti órákban azt nem nagyon illik használni. :)

De egész pontosan a Xavér utca és az Alkotmány utca körforgójától észak, észak-nyugati irányból (vagy 10-12 óra felől) jön a hang. És a környéken elég messze el hallatszik. Jellemzően kb 21 és 02 környékén hallható. Egy ütem sípszó, két ütem szünet és ez loopolva órákon keresztül.

Az biztos, hogy minket kicsit zavar.

2023. aug. 11. 01:16
 4/13 anonim ***** válasza:
„Ultrahangos” vadriasztó? Azok szoktak ilyen hangot adni. Öregek már nem hallják ugye, mert romlik a hallástartományuk, de sok ilyen készülék rohadtul nem csak ultrahangot ad ki, így fiatalok, középkorúaknak simán beleesik a hallástartományába. Én is sok helyen hallom őket. Nyest, patkány, ilyesmi ellen szokták kirakni, de nem feltétlenül zavarja őket. Szóval meg kéne találnotok, hogy kinél, melyik szomszédnál van, aztán leszereltetni vele.
2023. aug. 11. 07:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Elkeztem keresgélni a vad riasztó hanját hátha és végül meg lett.

Kis köcsög füleskuvik az elkövető

[link]

Koszonom a válaszokat!

2023. aug. 11. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
Az egy védett madár, nyilván éjjel etet, kirepültek a fiókák. Rövidesen abba fogják hagyni. Egy-két hetet kibirsz.
2023. aug. 11. 22:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Bocs, de a macskabagolynak is hasonló hangja van. Augusztus végén már nem szólnak (itt van a szomszédban az ártér, ott június-júliusban még szóltak).
2023. aug. 11. 22:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Megmondta a kérdező, hogy az adótoronynak van ilyen hangja! Az meg nem tud repülni mint a macskakuvik, mert le van betonozva!
2023. aug. 11. 22:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Mond, te csak nézel, de nem látsz? Ő azt mondja, hogy füleskuvik, én azt mondom, hogy macskabagoly.
2023. aug. 11. 22:19
 10/13 A kérdező kommentje:

[link]

#7 igazad van, hasonló, de az nem követhető össze annyira valami elektronikai cuccal.

A macska bagoly hangját ismerem nálunk volt otthon egy.

Az kavart be, vagy hat azért írtam az Elektronikus eszközök kategóriába, mert előbb juttatta eszembe mondjuk a szonárt vagy mint kiderült hibásan adótornyot vagy valamit mint egy állatot. Nekem továbbra sem elő hangja van hanem inkább valami mesterséges cuccé, de a füleskuvik hangját halljuk. 🤷

Egyszer csak abba hagyja…

Köszi mégegyszer a válaszokat mindenkinek.

2023. aug. 12. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!