Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Squier classic vibe 50s...

Squier classic vibe 50s telecaster vagy Yamaha pacifica 212v?

Figyelt kérdés

2023. júl. 26. 07:35
1 2
 11/18 Mojjo ***** válasza:
100%
Imádom a Yamahát, de ez esetben nekem is a Squier nyerne.
2023. júl. 26. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Volt a kezemben classic vibe strat is tele is. Nem túlzás, csodálatos hangszerek. A Yamaha is de azt akkor választanám ha tegyük fel egy bullet és ő közte kellene választanom. Egyébként 2020-as limited affinity-m van jelenleg, na ennek a teste teljes méretű mint a classic vibe-nek. Anno jó vétel volt.
2023. júl. 27. 07:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Jah, és nem csak hasonlít a vibe széria a fenderre hanem kompatibilis is egymással. Tehát az. Állítólag a nyak áthelyezhető egymással és a híd is mivel hogy mint írtam teljes vastagságú a test.
2023. júl. 27. 07:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Biztosra merem állítani hogy még egy profi zenész sem tudná hangról megmondani a Classic Vibe és egy "rendes" Fender között a különbséget.
2023. júl. 27. 08:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a fenti válaszokat. Lelkesedésből persze ötös, csak senki nem írta le, hogy két teljesen más karakterű hangszerről van szó.

Míg az egyik hídban dupla szedős és tremolós a másik szimpla és fix hidas.

Gyakorlatilag egy Stratocaster vs. Telecaster választásról van szó. Hiába van a két eszköz hasonló árban, jó lenne tudni, hogy milyen zenét szeretne a kérdező játszani rajta. Persze láttunk már olyat, hogy egy tele hídi szedője ki lett cserélve-ha nem akar valaki testet marni, akkor egy szimpla méretű dupla tekercsesre-de nem ez a jellemző.

Jöhet az újabb kérdés, hogy xy stílushoz ez vagy az a hangszer használható e jobban.

Egy biztos, hogy a telecaster ebben a formában zajos lesz, ha kell egy kis drájvos szand-torzító. A yamaha is lehet zajos, ha rosszul(vagy sehogy) van ürgkezelve-láttam már ilyet, nagyon bosszantó. Ezért kellene elmenni egy üzletbe és kipróbálni mindkettőt, többféle erősítő állással.

2023. júl. 27. 10:09
 16/18 A kérdező kommentje:
Nincs egy meghatározott stílus, amiben játszanék. Csak azt akarom megvenni, amelyik jobb. Esetleg szóba jöhet a squier Classic Vibe 50s Stratocaster is
2023. júl. 27. 10:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

folytatás:15@

Gyakorlatilag itt a 'Classic Vibe' típusnál a szám azt jelöli, hogy mely évtizedben gyártott hangszer alapján készül a mai eszköz. Mivel az 50s években nem volt még dupla, hídi hangszedő, ezért bármit nézel '50s' kiterjesztéssel az hasonló lesz. A '70s' Stratocasterek, amik már dupla hangszedővel jöttek ki. Nagy fejű Fender, ha ezt el tudod fogadni. Nekem tetszik, de nyilván nem nekem kell, hogy megfeleljen :)

[link]

Itt megtalálsz róla egy csomó mindent. YT-on is keress rá és hallgass/nézz meg több tartalmat.

Javaslom még Kóródi Tomi YT csatornáját, ahol hihetetlen gazdag információ halmot találsz, mindenről ami gitár, gitározás, hangszerészet, hangszerbolt, stb...

Ha tovább mennél regisztrál a legnépesebb FB gitáros csoportba, ahol szintén felteheted a kérdéseidet, nagyon nagy szeretettel fognak segíteni.

Végül: a hangszervásárlás az egyik legszuperebb kaland! Ahogy egy nagyon magas hegy megmászására, erre is fel kell készülni. Fel kell kutatni és meg kell tanulni a köré szerveződő összes témakört, ami legalább olyan jó buli, mint amikor először kezedbe veszed a vágyott hangszert. Jó mulatást, kitartást, tanulj és légy boldog zenész!

2023. júl. 27. 12:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Plusz egy szavazat a 70s Squier-re. A nagy fender fej szerintem is szebbé teszi a hangszert és lehet hogy csak bebeszélem magamnak de emiatt a súlya is jó ponton van és a hangkitartást is pozitívan befolyásolja.
2023. júl. 28. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!