Fázisceruzával meg lehet állapítani a szakadást egy coax kábelben?
Nem igazán vagyok jártas a témában, de amennyiben lehetséges a szakadás megállapítása, szívesen beruháznék egy fázisceruzára.
(Mellék kérdés: bármilyen vezetékben meg lehet találni a szakadást ezzel az eszközzel?)
A válaszokat előre is köszönöm.
Ne vegyél fázisceruzát, neked az fölösleges.
Olyan ez, mintha szikét akarnál venni, hogy agyműtétet csinálhass vele.
"A 2. válaszolót nem tudom mire gondol"
Akkor próbálj meg a szakmában művelődni először, aztán tenni ilyen kijelentéseket. Kérdezni sem szégyen, ha valaki nem tud valamit.
Félreértés ne essék, nem szidni akartalak, csak kijelentettem, hogy én nem tudom.
A rövidzármérőt!!!(tudom nem ez a neve) viszont sokat használom!
OK. Elnézést. Végig kell kísérni tapogatóhegyet a vezetéken, és ahol eltűnik a jelzés, ott van a szakadás. Mint például ez:
(Mint írtam szerintem ez fémköpenyes vezetéken nem működik.)
Rohadtul elfelejtitek, hogy nem egy elemlámpa működtető DC körében vizsgálunk szakadást, ahol igen/nem a lehetséges két válasz.
Egy széles spektrumú, nagyfrekvenciás jelről beszélünk, akár GHz-es tartományban. A szokásos szakadásvizsgálók nem jók erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!