Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy potméterre rakhatok két...

Egy potméterre rakhatok két frekcenciaváltót?

Figyelt kérdés

2023. jún. 20. 14:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Kéne először is egy kapcsolási rajz, hogy mire gondolsz. Részletes is a frekiváltóról.
2023. jún. 20. 14:32
 2/2 Szirty ***** válasza:

Én mondjuk leírtam volna hogy mit is szeretnék pontosan megoldani és miért így.

Valószínűleg nem rakhatsz, mert már egy is leborul róla nem hogy kettő egymáson.

Ha azt szeretnéd hogy egy tekerővel lehessen állítani mindkettő alapjelét, akkor több megoldás is van erre.

Az egyik a sztereó potméter ami ugye dupla és valójában két potméter egy tengelyen.

A máik megoldás hogy közösíted két frekiváltó AGND pontját és analóg bemenetét, majd az egyik +10V-jára bekötöd a poti egyik végét, a közepét a két bemenetre, a másik végét a közös AGND-re.

Én mondjuk nem emlékszem milyen frekvenciaváltóid vannak, de a fenti dolog feltétele hogy mindkettőnek legyen 0...10V-os analóg alapjel bemenete.

2023. jún. 20. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!