Kapcsolós hosszabbító glimm lámpája villog bedugáskor, hibára utalhat vagy normális jelenség?
Figyelt kérdés
Kihúztam az elosztót és amikor visszadugtam villogtak felváltva a kapcsolókban a glimm égők. Van egy főkapcsoló és minden dugaszhoz egy külön kis kapcsoló. Felváltva villogtak pár másodpercig de a konektor működött rendesen. kihúztam visszadugtam azóta nem villog, rendesen égnek.2023. jún. 12. 20:53
1/1 Szervizmérnök úr válasza:
Másik nevén parázsfénylámpa, hajlamos lehet bizonytalan villódzásra, ami ártalmatlan jelenség, okozhatja elhasználódás is.
Viszont két ilyen kapcsoló között nincs olyan kapcsolat, ami azokat váltott villogásra késztethetné. Talán csak véletlen volt, vagy csak úgy tűnt.
Ha nincs egyéb hiba, ez önmagában nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!