Társasházaknál (panel) meg van-e oldva a szolgáltató által (telekom) a koax hálózat (tv, internet, telefon) túlfeszültség védelme?
Figyelt kérdés
2023. jún. 9. 14:57
1/7 anonim válasza:
Oda is két lépcső kéne, az egyik a készüléked elé, a másik az épületbe bejövetelkor. Fogadjunk, a te készüléked előtt sincs, hát akkor minek lenne a bejövetelkor? Azok is éppolyan magyarosan fogják fel a dolgot, mint te.
2/7 A kérdező kommentje:
Az én készülékem előtt nem is lehet, mert a kábel a szolgáltatóé, és nem szabad buherálni. (ezt nem én találtam ki)
2023. jún. 9. 15:20
3/7 A kérdező kommentje:
A lényeg, hogy ezt a szolgáltatónak kell(ene) megoldani, a kérdés továbbra is az, hogy mi a valóság?
2023. jún. 9. 15:22
4/7 anonim válasza:
Nehogy már ne dughassál egy köztes csatlakozót a készülék és a csatlakozó közé. :D Még a végén rábeszélsz. :D
5/7 A kérdező kommentje:
Nyilván rádughatod, mert a kutya nem ellenőrzi, de egy esetleges routercserénél szóvá tennék.
2023. jún. 9. 15:48
6/7 anonim válasza:
A túlfeszültség védelem nem atomtudomány, és filléres dolog ahhoz képest, hogy tönkremenjen a szolgáltató teljes házban felszerelt infrastrukturája.
Amúgy mivel akkor sem lennék telkom ügyfél, ha egy fasiszta rohamosztag géppisztollyal követelné, hogy irjam alá velük a szerződést, ezért bevallom, nem tudom.
De mint mondtam, a védekezés filléres dolog, és ha bármid tönkremegy, jó okkal pereskedhetsz. Már csak azért is, mert lesz pár tanúd, akiknek szintén tönkrement.
De szerintem te pontosan bemutattad a kérdéseddel, miért nem érdemes a szolgáltatónál okosabbnak lenned.
7/7 anonim válasza:
Sok helyen az épületben egy un. mini-node-ot használnak.
Az épületig optikai kábellel húzzák el az indernetet, majd a végén lesz belőle koax. Ilyenkor nincs túlfesz védő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!