Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Konnektor nem ad áramot. Ezt...

Konnektor nem ad áramot. Ezt hogyan tudnám megoldani?

Figyelt kérdés
El akartam menni WC-re. Ahogy felkapcsoltam a villanyt (régebbi 60 wattos volt még) az abban a pillanatban kiégett és lecsapta a biztosítékot. Most úgy állok, hogy a fél lakásban nincs áram. Ahova a hűtő volt bedugva konnektor megy, a villanyokat fel tudom kapcsolni. Ahova a mobilom volt bedugva töltőre, ahova a gépem és a TV-m volt (ugyanabba, csak T elosztóról), ahova a bojlerem volt bedugva nem adnak áramot, illetve a fürdőben a villanyt sem tudom felkapcsolni
2023. máj. 29. 02:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, de a felsoroltak közül egyiknek sem lett baja, mert másik konnektorba dugva (hosszabbítóval megoldva, ellenőrzés miatt) mindegyik ment
2023. máj. 29. 02:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj és nyomd fel a biztosítékot.
2023. máj. 29. 03:44
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
46%

"Ezt hogyan tudnám megoldani?"

Oldószerrel.

Alkohol is jó.

Ez segít áthidalni az időt, amíg kijön a villanyszerelő, kitekeri a hibás izzót és visszanyomja a kisautomatát.

Opcionálisan kicseréli a kapcsolót, aminek összeégett az érintkezője, a zárlat miatt.

2023. máj. 29. 04:01
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

A villany.., vagyis fogyasztásmérő szekrényben, a fogyasztásmérő alatt szokott lenni három fő megszakító.

Külön a három fázisnak.

Legalábbis a régebbiekben.

Ha úgy van, azokat is mozgasd meg.

De kapcsold le, majd vissza mindegyik "biztosítékot", mert láttam már olyat hogy nem azt láttam, amit látnom kellett volna.

(Azért remélem, hogy a biztosíték az a kismegszakítóra vonatkozott és nem valami száz éves olvadó biztosítékokra.)

2023. máj. 29. 04:40
 5/7 anonim ***** válasza:

"kiégett és lecsapta a biztosítékot."

Ez nem egyszer használatos dolog, vissza lehet kapcsolni és működik minden tovább.

Amikor próbáltad visszakapcsolni, mi történt?

[link]

2023. máj. 29. 08:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Nyílván visqzakapcsoltam a biztosítékot. Máskülönben honnan tudnám, hogy melyik konnektor ad áramot és melyik nem?
2023. máj. 29. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor a mérőnél visszakapcsoltad, az elosztótáblán meg nem.
2023. máj. 30. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!