Milyen villanymotort válasszak polírozó géphez?
Sziasztok!
Szeretnék egy polírozó gépet készíteni és ehhez szükségem lenne egy motorra is. Aki készített már ilyet, az sajnos Amerikában él, ahol teljesen más motorok vannak, mint idehaza. Az amerikai srác egy 1/8 lóerős 1450 fordulat / perc motort használt, de 1/3 lóerős 1725 fordulat / perc motor is tökéletes hozzá. Utóbbinál kisebb átmérőjű szíjtárcsa kell hozzá. Mit ajánlanátok villanymotor tekintetében?
Én maximum 20-25 ezer forintig szeretnék elmenni a motort illetően, de ha olcsóbb az sem baj.
Ezt a 2 villanymotort néztem ki.
Típus: Hzf63A
380V 0, 6A 0, 12KW 50Hz
Fordulat:1360/rpm
Jók lehetnek ezek a fajta motorok hozzá, vagy teljesen más irányba nézelődjek?
Köszönöm.
1 LE = 736 W, így 12 kW-os motor "kicsit" nagy lenne oda.
Továbbá ilyen kisebb teljesítményre 1 fázisú motor használatos (220 vagy 230 V), nem 380/220, azaz 3-fázisú motor.
Fordulatszám pont ugyanannyi nem lesz, mert nekünk itt 50 Hz hálózatunk van, nem 60 Hz:
Köszönöm a segítséget.
Igen, azt olvastam, hogy 3 fázisút is át lehet kötni 1 fázisra, de nem hinném, hogy érdemes vele bajlódnom és gondolom a 380-nak bővített hálózat, vagy másik csatlakozó kellene. Nézelődöm akkor a 220, 1 fázisú motorok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!