Amerikai elektromos hálózatra tervezett turmixszot el lehet adni itthon?
Amazonról rendeltem, rendelés előtt nem ellenőriztem és utólag kiderült, hogy rossz elektromos hálózatot használ a turmix. Amazonnak macera visszavenni és végül pénzt is kaptam vissza és küldtek még egyet. Szóval most van két drága használhatatlan turmixom. Vehetnék egy trafót ehhez, de miután 1500w-os ezért egy viszonylag nagy kellene hozzá.
Szóval szeretnék valahogy túladni ezeken, van bármi lehetőség erre? Vannak olyan cégek, akik tudnak ezzel mit kezdeni?
Csak arra kérlek hogy szavazni ne menj el!! Az ilyen idióták miatt tart itt ez az ország.
"Vannak olyan cégek, akik tudnak ezzel mit kezdeni?"
Hulladékudvarkan hívják a helyet amit keresel!
„rossz elektromos hálózatot használ a turmix.”
Ne rossz hálózatot használ, csak nálunk nem olyan hálózat van, mint Amerikában. Éppen úgy, ahogy te sem tudod itt használni, más sem tudja. Ilyen módon nagy valószínűséggel senkinek nem fog kelleni, vagyis ez így gyakorlatilag eladhatatlan. Előbb kellet volna gondolkodni és utána megvenni.
Sorba kötésnél, ha csak az egyiket kellene használni, akkor a másiknak is működnie kellene feleslegesen kétszeresére növelve a fogyasztást. Egyébként lehet – nem tudom biztosan – hogy érintésvédelmi szempontból nem is engedélyezett az ilyesmi.
Át lehetne tekercseltetni, ha találna rá szakembert, de lehet, hogy az többe kerülne, mint egy új 230V-ost venni.
Ha univerzális motor van benne, akkor egy mereven beállított és kis mérete miatt beépíthető triakos fázishasítóval is jól elhasználható a cucc, de előtte el kell belőle távolítani a nagyobb zavarszűrő kondenzátorokat, és a triakos áramkörrel összhangban megoldani a zavarszűrést.
Lehet, hogy akár már egy sima diódával is jól használható lesz a gép, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
Semmiképp se dobd ki az értékes új gépet, hanem add oda egy elektronikai szakembernek, aki ezt meg tudja oldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!