Mi az a FI relé ?

Figyelt kérdés

Olvasom itt, hogy van ilyen,

a kérdés az, hogy minden villanyóránál és kismegszakítónál van ilyen?

Ha igen, hol keressem?

2023. máj. 4. 13:16
 1/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Így is hívják még:

Áram-védőkapcsoló (ÁVK)

Érintésvédelmi relé (ÉV relé)

Keress rá gugliban.

Régebbi házaknál, mérőhelynél nincs, nem szokott lenni, hacsak idő közben nem alkalmaztak. Úgy tudom kötelező új villamoshálózat bekötés esetén pl új házaknál.

2023. máj. 4. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyiknél nincs, háztartásonként max 1-2 van felszerelve.

Hát hogy megtaláld, hogy melyik is az, ahhoz meg a Gugli képkeresője lesz nagy segítség.

2023. máj. 4. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Konyhanyelven: ha megráz az áram, akkor kapcsol le.

A kismegszakító csak túl nagy áramnál kapcsolna le, így az nem menti meg az életed.

Részletesebben:

[link]

2023. máj. 4. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Azon lesz egy olyan felirat, hogy 30mA vagy 40mA, meg van rajta egy T vagy Test gomb. A kismegszakítókon meg ilyen 10A, 16A, 32A jelölés van. (Van rajta olyan is, hogy B vagy C vagy D)

Ahol ír olyat, hogy mA az vagy FI relé vagy kombinált eszköz lesz.

2023. máj. 4. 14:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem asszem csak a bojler előtt van FI relé. Rajta van egy kis ábra, illetve van rjata egy "T" azaz "teszt" gomb, amely automatikusan kioldja, amennyiben áram alatt van. Ezek alapján könnyen felismerhető. Elméletileg nem csak életvédelmi célt szolgálhat, hanem a hálózat egyes részeit is védheti a gyors reagálása miatt.
2023. máj. 4. 14:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor mi nálunk nincs ilyen, 30 éve költözni ide.

Köszönöm a válaszokat.

2023. máj. 4. 15:29
 7/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Olyasmi, mint egy kismegszakító, csak tömzsibb, nem csak 2 vezeték megy bele és általában van rajta egy tesztelő gomb is.

Áramerősség A-ben (Amper) van megadva,

érzékenység mA-ben.

2023. máj. 4. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"30 éve költözni ide"

Én a 80-as évek elején mindenhová szereltem, ahol új házakat villamosítottam vagy régieket újítottam fel.

2023. máj. 4. 15:41
 9/9 Szirty ***** válasza:
100%
Az olyan valami ami megmentheti az életed, de okozhat egy csomó bosszúságot is alkalmazástól és körülményektől függően...
2023. máj. 4. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!