Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ólomsavas elszulfátosodd...

Ólomsavas elszulfátosodd akkuval mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
MÉH telepen adnak érte valamit? Vagy van rá esély, hogy házilag szulfátmentesítsem?
2023. ápr. 26. 11:25
1 2
 1/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Nem érdemes vele foglalkozni. Mivel én először is bevizsgálom a lepusztult akkut, onnan tudom, hogy általában van egy cella (a többi jó között), amelyik átvezet és folyton lemeríti magát, az aljában összegyűlt üledék miatt. Tehát azt onnan ki kellene mosni. Noha láttam ilyen videót, ahol kimossák, de gyakorlatilag kár erőlködni, szerintem.

Nem tudom, mit adnak érte, de láttam olyan helyet, ahol átveszik.

Meg amikor újat vásárolok, átveszik a régit és beszámítják, ha olyan a kereskedő, hogy akciós kedvében van éppen.

2023. ápr. 26. 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szét kell bontani az egészet, különválasztani a lemezeket, lecsiszolni az elszulfátosodott réteget, újra összeforrasztani és összerakni, majd friss savval feltölteni.

Nem túlzottan rentábilis.

2023. ápr. 26. 12:03
 3/12 Morzsi007 ***** válasza:
58%
Egy fém kereskedésben adtam le utoljára, kb 7-8000Ft-ot adtak érte.
2023. ápr. 26. 12:49
 4/12 anonim ***** válasza:
8000 ? Van vagy 10 akksim, annyiért már megéri leadni
2023. ápr. 26. 14:03
 5/12 Morzsi007 ***** válasza:
Itt környéken ezen a helyen adtak érte legtöbbet, máshol kevesebbet, de 10db-bal érdemes foglalkozni.
2023. ápr. 26. 14:07
 6/12 anonim ***** válasza:

MÉH-be leadod, és veszel egy újat.

200-300 Ft/kg áron szokták átvenni.

Otthoni eszközökkel nem érdemes nekiállni barkácsolni.

2023. ápr. 26. 14:24
 7/12 Szirty ***** válasza:
2023. ápr. 26. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Az a laza mozdulat ahogy a kénsavat kiönti maga mellé... Ettől a videótól a munkavédelmisek és a környezetvédelmisek is infarktust kapnának.
2023. ápr. 26. 14:34
 9/12 Szirty ***** válasza:

Igen! Vannak ott még finomságok.

Pl. papucsban önti az ólmot.

Meg izzó vassal olvasztja, fölé hajol... ólomgőz rlz. :)

2023. ápr. 26. 15:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Vannak szulfátlanító gépek. De ahogy előttem is mondták nem érdemes foglalkozni vele. Mire eljut odáig egy felhasználó, hogy akkora gondja lesz vele ami cselekvésre ösztönzi addigra már tuti tönkrement. Méh telepeken beveszik kilóra illetve óbégató gyűjtögetők a töredékét adják érte (hogy nekik is legyen valami haszon). Na most a MOL elvileg begyűri maga alá a hulladék visszagyűjtést a nagyon közeli jövőben így elég kérdéses hogyan lesz a fizetgetés érte a jövőben. Ha lesz valami mód akkor a magyarok biztos megtalálják. Idáig legalább ezekkel az akukkal nem szemetelték tele a világot, mert megérte visszavinni, de tudtommal a MOL nem fog fizetni érte.
2023. ápr. 26. 16:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!