Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezt megcsinálni?

Hogyan lehet ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 5db 4ohm-os hangszóróm. Van egy kis napelemes rendszerem, és arra szeretném rákötni, ezt hogyan lehetne megcsinálni? Az akku amire rábírnám kötni 12v-os, van egy házi mozim, de az nem működik, mert azt hiszem a 220-as tranformátornak van valami baja. Abból feltudnék használni valamit? Illetve van sok rádiós cuccom, meg ilyenek, illetve van egy autós rádióm, de annak meg nincsen meg a fejegysége.
2023. ápr. 16. 15:09
1 2 3
 21/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ezt én fordítva látom.

A 7-es válaszban tettem néhány észrevételt és mellesleg tudatlannak is neveztelek, mert ez a minimum. Te itt már egy nagyon régi, elvakult kötekedő vagy és őszintén szólva én nem tartom teljesen tisztának a gondolkodásod. Neked valami bajod lehet mentálisan, szerintem.

A felvetett problémákat nem is akarod megérteni, butaságot nem ismered be, viszont hisztizel, terelsz, meg olyan magas lóról dumálsz vissza, ami esetedben egyáltalán nem indokolt.

Az meg már teljesen abszurd, hogy a te hülyeségeid velem akarnád megmagyaráztatni. Mit nem értesz azon, hogy PWM?

A kapcsolóüzemű tápegységek működése szakmailag közismertnek számít, a különféle topológiák ismerete elvárható, tele van vele az internet is:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Amiket te itt összehordtál, nagyon gyerekes, tudatlanságról, szakmai műveletlenségről árulkodik.

Ráadásul iskolapéldája vagy:

[link]

2023. ápr. 17. 20:23
 22/26 A kérdező kommentje:
Na, az van hogy működik. Kifelejtettem egy apró, de annál nagyobb dolgot, volt rajta egy biztosíték, és hát képzelhetitek hogy nem 12v-os. Szóval a 220-as biztosítékon még csak esélye sem lett volna átfolynia az áramnak. Szóval lekötöttem, és tádám. Működik, még mindig bazi hangos. Köszönöm az eddigi elméleteket! Tanultam pár dolgot pluszba! Szép napot nektek!
2023. ápr. 18. 08:07
 23/26 Szirty ***** válasza:

A személyeskedés érvelési hiba.

Személyeskedés: [link]

Érvelési hiba: [link]

"...amely az előfeltevések _(premisszák)_igazságától_függetlenül(!!)_ hiba."

2023. ápr. 18. 10:38
 24/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:

22:

Ez nem így működik, az autókban használatos törpefeszültségű biztosíték ugyanúgy átvezeti az áramot, akár még kisebb ellenállással is, mint a 250 V-os.

Különbség a kiolvadáskor előálló ív biztonságosabb oltásában van. Nagyobb feszültségen nagyobb ív állhat elő. Az üvegcsőben is néha kormosra ég, nagyot villan, még szét is durranhat.

Az autós biztosíték nem nagyon alkalmas 230 V megszakítására, hivatalosan nem is szabad ezzel tervezni. De fordítva mehet.

Nálad más volt a hiba, szakadt lehetett a biztosíték vagy nem érintkezett rendesen a foglalatában.

2023. ápr. 18. 13:26
 25/26 A kérdező kommentje:
24-es: ez egy 230v hálózati feszültségről működtethető sima hifi. A biztosíték működik, biztosan, ugyanis működött mikor utoljára használtam és a szál sincs megszakadva, tehát az volt a baja hogy egyszerűen nem hozzávaló biztosíték volt benne
2023. máj. 7. 17:53
 26/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nyilván, mert az egyik biztosítékban lényegileg egy darab drót van.

A másikban viszont egy darab drót.

Fizikai képtelenséget szeretnél velem elhitetni.

2023. máj. 7. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!