Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Működhet ez a hangszóró?

Működhet ez a hangszóró?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy ha nekem van egy Bluetooth-os hangfalam, ami egy 3,7voltos kis akkuról megy, és ha azt leszedem róla, és rákötöm 12 voltra, akkor lehet baja az alaplapnak? Tennék rá nagyobb hangszórókat, az a bajom vele, hogy nagyon rossz a hangja, meg nagyon halk. De így nem lenne az, csak kérdés hogy kibírná-e
2023. ápr. 10. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem bírja ki.
2023. ápr. 10. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha rákötsz 12V-ot nemhogy halk hanem semmilyen hangja se lesz a továbbiakban :D
2023. ápr. 10. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Borítékolom az eredményt.

Nem lesz gondod a hangjával, nem fog szólni..

2023. ápr. 10. 21:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Mit lehetne tenni, hogy működjön? Esetleg egy szivargyújtós telefon töltővel össze lehet hozni? Az 5V-os, telefon töltővel szoktam tölteni, az jó lehet, nem?
2023. ápr. 10. 22:13
 5/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

4,2 V az akku feltöltve, 5 V már kockázatos lenne. Vagy legalábbis szaktudást igényelne annak megállapítása, hogy ráköthető vagy sem.

Így vaktában nem. De 12 V-ról egy DC-konverterrel le tudod vinni 4 V-ra.

Vagy beállíthatod 4,2 V-ra, miután a kivehető teljesítmény általában összefüggésben van a tápfeszültséggel.

Van még a diódás módszer is, ezt megkerülhetetlenül fogja valaki ajánlani, én nem.

Inkább azt kellene még tudni, mennyi a terhelőáram.

2023. ápr. 10. 23:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát 12V-os akkuról közvetlenül szerintem nem bírja ki.
2023. ápr. 11. 07:26
 7/8 NTBS ***** válasza:
Nem fogja bírni.
2023. ápr. 11. 10:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálom a diódás dolgot, abból van elég itthon és ahogyan elnéztem a videókat róla, van is itthon olyanom, köszönöm a válaszokat!
2023. ápr. 12. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!