Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy vághatnám ilyen rövidre...

Hogy vághatnám ilyen rövidre a túl nagyra nőtt szakállamat?

Figyelt kérdés

Ha túl nagy az arcszőrzetem és úgy nézek ki mint egy hajléktalan nem szeretném teljesen simára leborotválni az arcom mert akkor olyan leszek mint egy óvodás, hanem borostásra, kicsire szeretném mindenhol lenyírni a szakállam. Vettem már erre a célra külön a múltban szakállvágót-trimmelőt, viszont egyik se vált be, az egyik jó drága is volt. Különböző fejeket adtak hozzá, a legkisebbel olyan volt mint egy rendes borotva, a legnagyobb meg nem vitt le szinte semmit a szakállamból ezért most tanácstalan vagyok. Milyen készüléket keressek? Mutatok 2 képet 2 ismertebb emberről, hogy milyen szakállat szeretnék, ők pl hogy csinálják? Valaki segitene ehhez milyen készülék kéne, nem trimmer?

[link]

[link]

2023. márc. 29. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Nekem egy remington hajvágól van. Ahhoz volt 1,5mm-es brostavágó. Azzal tolom végig és egész jól néz ki.

Hajvágóval tolt le 5-10mm-esre, aztán menj neki egy ilyen borostás fésűvel.

2023. márc. 29. 19:36
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Philips One Blade, én ezt használom.

Viszont nyilván vannak egyéni adottságok (vagy nincsenek), tehát aki az első képen van, neki rövid borostája van, viszont erős, sűrű, ráadásul fekete az arcszőrzete. Ha genetikailag nincs ilyen szőrzeted, akkor veszett fejsze nyele.

Aki a második képen van, neki már nem borostája van, minimum 5 mm-es arcszőrzete lehet, de egyenes szőrszálai vannak, nem pedig ilyen "drótszerű", ezért nem kelti hajléktalan kinézet hatását.

Nekem például világos arcszőrzetem van, tehát 2 mm például alig-alig látszik, viszont a 3-4 mm meg már nagyon sz.rul áll, mert nem egyenes szőrszálaim vannak, hanem drótszerű, 3 mm-nél elkezd a vége visszahajolni, és irtó igénytelennek tűnik.

Szóval ha letolom 2-re az arcszőrzetem, 1 mm-re a bajuszt, akkor 2 napig mivel elég rövid ezért picit hülyén néz ki, aztán a 3.-4. napon patentul áll és jól néz ki, és az 5. naptól kezdve egyre szarabbul nézek ki napról napra, mert már elkezd visszahajolni a szőr.

2023. márc. 29. 20:02
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es, nálam szinte ugyanez a helyzet. Azt hittem hogy erre létezik ilyen készülék, mint egy "szakáll fésű" de amilyen szakállfésüket láttam, mind nagyon hosszú szakállra volt való.. A képeken szereplőkről meg azt hittem hogy külön van valami készülékük amire apróra borotválják és egyenes szálú is lesz.
2023. márc. 29. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 3mm-esre nyírom, egy sima Blaupunkt szakállnyíróval, bár ez szerintem csak ilyen névleges 3mm, valójában 2 (van egy Phillips szakállvágóm is, annál a 3mm kicsivel hosszabb).

Kb. úgy nézek ki, mint ha a linkelt képek között lenne a szakállam hossza (az elsőnél hosszabb, a másodiknál rövidebb).

2023. márc. 30. 08:39
 5/6 anonim válasza:
Én Philips one bladet használok. Maga a gep sztem elég jó, de sok múlik az alapanyagon, gondolok itt arra, hogy az embernek milyen szőrzete van, szinre, erősségre, sűrűségre stb.
2023. ápr. 2. 15:53
 6/6 NTBS ***** válasza:
Olló, szakállnyíró, esetleg keresel egy borbélyt.
2023. ápr. 13. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!