Növénytermesztő lámpa trafó simán használható HPS és MH lámpához is?
Figyelt kérdés
Csilitermesztéshez örököltem egy nyitott trafót High Pressure Sodium izzóval. Szeretnék bele venni egy MH izzót, ehhez simán használhatom? Van benne egy ignitor (nem tudom mi a magyar neve), ezt ki kéne iktatni belőle jól gondolom?2023. márc. 26. 00:56
1/6 anonim válasza:
Trafót? Ne szórakozz olyan dolgokkal, amihez nem értesz, mert veszélyes. Inkább csináltasd meg valakivel, aki ért is hozzá.
2/6 Szervizmérnök úr válasza:
Gyújtó a magyar neve és nagynyomású nátriumlámpa. MH magyarul fémhalogén lámpa.
"Nyitott trafó" butaság. Trafó és fojtótekercs más fogalom.
Izzó butaság, ezek nem izzólámpák. Gázkisülő lámpák családja, magyarul.
Fémhalogén lámpa kapható beépített gyújtóval is.
3/6 Szirty válasza:
Nem izzó, hanem égő.
Mert amit GYÚJTANAK az ÉG! :)
4/6 anonim válasza:
Ne bántsátok, pl. a romániai magyarok másként fogalmaznak.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat bár egyik sem válaszolt a kérdésemre.
#2-4 válaszolók: köszi a helyreigazítást. Nem ismerem a szaknyelvet, illetve főleg angolul olvastam irodalmat róla. De tényleg hasznos hogy magyarul is tudom végre mit hogy hívnak.
#1: ha nem tudsz segíteni vagy nem értesz hozzá, nem muszáj válaszolni.
Nem rakétatudomány ez, csak 5 google keresés után nem találtam választ ezért feltettem itt. Tudod erre való ez az oldal.
2023. márc. 26. 14:36
6/6 Szirty válasza:
A nátrium előtettel is elketyeg a fémhalogén ha ugyanakkora teljesítményű. Gyújtó kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!