Akkumlátor töltés?
Ami tölthető, az akkumulátor.
Ami nem tölthető, az az elem. Zavaró, hogy vannak tölthető elemeknek mondott áramforrások is.
Pontosan tudni kéne, milyen "elemekből" van összeállítva.
Mert a NiCd akkumulátorok névleges feszültsége 1,2V, de a töltéshez cellánként ca. 1,5V kell.
Elemeket semmiképp se tölts!!
Ha akkumulátorokból raktad össze, akkoor se töltsd, ez így nem működik.
"Zavaró, hogy vannak tölthető elemeknek mondott áramforrások is."
Konkrétan nincsenek, csak ostoba kereskedők is terjesztik ezt a kifejezést, mások meg követik őket.
Ez persze egy ördögi kör, talán némelyik kereskedő is érzi, hogy ez marhaság, mint a LED-izzó is, ami nem izzik, meg az 5000 mAh kapacitású akku, ami 5 Ah, csak a hülyék miatt nagyobbnak látszó számot kell írni.
Angolban van a primary battery (magyarban elem), van secondary battery (magyarban akku).
Valakiknek ez bonyolult. Nekik minden elem.
#4-nek:
Tévedés.
Volt régebben egy olyan alkáli-elem változat amely ugyan nagyon korlátozott számban, de tölthető volt. Ha jól emlékszem, kb 8-10 alkalommal lehetett regenerálni, utána kuka.
Ezek voltak a "tölthető elemek". Nem hiszem hogy még gyártanák őket.
#6:
Tőlem kérdeztél?
Ha igen, akkor a válaszom az, hogy így is nevezhetjük.
Akkoriban szinte nem is léteztek még ceruza-elem szabványú akkumulátorok, vagy ha voltak is, akkor "arany-áron". És a lúgos akkumulátorok még a nikkel-vas, és nikkel-kadmium technológiánál tartottak.
DK 5: tehát akkor nincs.
Magam is azt írtam, hogy nincs, tehát egy DK-s nem nevezheti tévedésnek az én beírásom.
Szervizmérnök úr!
Ha jól emlékszem, akkor a hosszabb idejű távolléte előtt mintha azt írta volna, hogy SOHA többet nem fog segíteni ezen az oldalon senkinek. Ehhez képest megint megjelent? És amint látom, semmit nem vett vissza a személyeskedő stílusából! Kezdjem elölről az akkori "játékokat"?
Emlékszik még a cinema-effectre, mint amplitúdó-vezérelt sorkimenőre például? XD Én jól fogok szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!