Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » PSK (fázis-modulációs) elektro...

PSK (fázis-modulációs) elektronikát épített már valaki?

Figyelt kérdés
AM, FM, FSK (7910 modem), ezeket építettem már a XX.században, most jó lenne lépni az FSK felé, hiszen a TV sugárzás és a MOBILTELEFON is így műkszik, meg talán az ADSL és a WIFI is, ki tudja? érdekes lehet...

#mobil #rádió #TV #wifi #DAB rádió
2023. márc. 13. 06:56
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Építettem magam is FM-rádiót, sztereó dekóderrel, még a hangolóegységet is diszkrét alkatrészekből raktam össze. Erősítő és egyebekről nem beszélve, ami alap dolog.

De annak még volt valami értelme és a nem integrált áramkörök működése ezáltal kitapasztalható.

Ennek nem nagyon látom értelmét, amit kiírtál.

Rengeteg hasznosabb dologgal lehet időt elütni, ebbe persze nem tartozik bele a Gyakori Kérdések szakmai támogatása, ami csak elütés, de nem hasznos.

2023. márc. 17. 11:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha digitális jelről van szó akkor egy tranzisztor emittere és collektora közt pont 180° fáziskülönbség van. Már csak a moduláló jellel kell kapcsolgatni köztük. 2 állapotú PSK-hoz pont jó.
2023. márc. 17. 11:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!