Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Felmondjátok májustól a...

Felmondjátok májustól a Yettel szerződéseteket?

Figyelt kérdés
Májustól egyoldalúan akarják módosítani a csomagokat a régi előfizetéseken. Nálam alapból az életemből teljes kizárással jár az, aki egyoldalúan módosít szerződött szerződést, szóval én tuti felmondom, sőt 24 év után először leszek más, mint 20-as. Hatalmas szégyen a Yettel, szégyent hoz a 20-as számra. Más régi előfizus hogy tesz majd?
2023. márc. 12. 20:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindenki egyoldalúan módosít. Yettel, biztosító, vízmű, gázmű, Vodafone... Egyedül a közös képviselő díja van kétoldalúan módosítva.

Ha mindent felmondok, nem lesz se áram, se gáz, se biztosítás, se telefon, se víz.

Szíved joga felmondani.

2023. márc. 12. 20:35
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
A Yettel a szolgáltatóm, de flottában vagyok nem velük vagyok közvetlen szerződésben. Azon lepődtem meg, hogy nagyságrendileg egy ezressel kevesebb lett a számlám. Eddig 7400 körül fizettem és mostantól 6300 környékén lesz a végösszeg. Ebben korlátlan beszéd van, korlátlan internet és havi 100 sms. Úgyhogy én nem mondom fel.
2023. márc. 12. 20:39
 3/14 A kérdező kommentje:

1: Ha nem lesz, akkor nem lesz. Mindenre van alternatíva. Max. nem használok többé telefont, amúgy is az offline a jövő.

De azért sajnálom, így ekkora távlatból elhagyni.

2023. márc. 12. 20:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok. Elhiszem. Egyébként felháborító, hogy mindennek meredeken megy fel az ára. Csak pont a fizetésünk maradt..🥴
2023. márc. 12. 20:52
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

"Nálam alapból az életemből teljes kizárással jár az, aki egyoldalúan módosít szerződött szerződést"

Akkor mondjál fel minden szerződést kisbarátom!

Amikor aláírtad - akárhány évvel ezelőtt, akkor az is benne volt, hogy módosíthatják egyoldalúan. De ez benne van a bankszámlád szerződésében is, a biztosítódnál is, az áramszolgáltatódnál is. Utazni szoktál-e vonattal, busszal. Megsúgom a jegy amit megvásárolsz, maga a szerződés. Ott is elfogadod azt hogy a szolgáltató módosíthatja egyoldalúan.

Sőt amikor ide a gyakorira regisztrálrál akkor is elfogadtad a feltételeket. Gondolkodás nélkül pipáltad be igaz? A gyakorit üzemeltető cég is bármikor módosíthatja a felhasználáti feltételeket egyoldalúan!

De azért nézd meg az alábbi listát: Ennyiszer módosították az elmúlt időszakban az ÁSZF-t.

Lakossági előfizetők részére nyújtott, igénybevételi díjat utólag fizető (számlás) illetve igénybevételi díjat előre fizető (kártyás) előfizetői szolgáltatásokhoz:

2023. január 1-től

2022. november 27-től

2022. szeptember 20-tól

2022. szeptember 1-től

2022. május 24-től

2022. május 3-tól

2022. március 1-től

2022. február 21-től

2021. november 20-tól

Valamint bemásolom az ÁSZF vonatkozó részét:

Ezt te aláírtad, elfogadtad!

Ezek szerint elolvasás, átgondolás és megértés nélkül!

Remélem szavazni nem szoktál járni!

12.1.2. A Yettel általi egyoldalú szerződésmódosítás

12.1.2.1. Az EESZ egyoldalú módosítása esetén a szerződéskötésre vonatkozó

rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni.

12.1.2.2. A Yettel jogosult az EESZ-t és az ÁSZF-et (ideértve annak mellékleteit is) a

következő esetekben egyoldalúan módosítani:

az előfizetői igények (technikai, minőségi, kényelmi, gazdasági stb.) minél

szélesebb körű kiszolgálása érdekében;

• környezetvédelmet szem előtt tartó beruházások esetén;

• szolgáltatás elveszti a létjogosultságát;

• a szolgáltatások megfelelő minőségének biztosítása indokolja;

• elírások javítása;

• a közérthetőséget szolgáló tartalmi módosulásnak nem minősülő javítások;

• tarifacsomagok, opciók megszüntetése a jövőre nézve;

• szolgáltatás megszüntetése a jövőre nézve;

• egyes szolgáltatások tartalmi elemeiben vagy nyújtási feltételeiben történő

nem lényegi vagy az előfizetők számára kedvező változások;

2023. márc. 12. 21:01
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

A szolgáltatói Áfsz-ekben benne van, hogy milyen időközönként vizsgálják felül az árakat, szóval elvileg nem lesz meglepetés.

24 év óta ugyanaz a tarifád?

2023. márc. 12. 22:00
 7/14 NTBS ***** válasza:
53%
Csak, ha sokat drágul.
2023. márc. 13. 06:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

És ha felmondod mit érsz vele?

Kiszámolták hogy kb hány ember fog felmondani és annyit emelnek hogy nekik - a yettelnek - ebből nem lesz veszteségük.

Te meg mehetsz másik szolgáltatóhoz.

Aztán ott mind újfiú nem kapsz majd semmi kedvezményt, úgyhogy csak drágábban tudsz majd szerzédni.

Vagyis ígyis-úgyis drágábban fogsz telefonálni.

Ez van.

2023. márc. 13. 08:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol emelnek! Én Telekomos vagyok, és ott is rádobtak valamennyit a 2019-ben (újra)kötött előfizetésre, de még így is olcsóbb mintha új belépő lennék, mert ez a csomag már nincs náluk, a hálózaton belüli korlátlan beszélgetés is átkerült egy drágább csomagba, és a netcsomagból is szintén csak drágább van. Nem néztem más szolgáltatóknál mi van, de szerintem nem járnék jól a váltással. Pont ezért se veszek náluk telefont, mert akkor rákényszerítenek a drágább csomagra.
2023. márc. 13. 11:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem fogom felmondani. Egyrész flottában vagyok és nem valószínű, hogy most módosítva lesz a díj, másrészt ha mondjuk 3000 forint helyett 4000 lesz a számlám, pont letojom.
2023. márc. 13. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!