Hogyan lehetne "feldarabolni" egy A3-as lapot?
Problémám a következő:
Szeretnék egy fekvő, A3-as nagyságú képet kinyomtatni, csak hát nincs olyan nyomtatóm, ami A3-as laphoz lenne jó. Így azt találtam ki, hogy Wordbe illeszteném be a képet, átállítva A3-as a lapot, majd rácsvonalak segítségével kimatekoznám hol lehet az A4-es méret (2 részben). Ezt kivágnám vagy inkább lescreenelném, egy új dokumentumba beilleszteném azt a felet (A4-es lapra), majd egy másikba a másik felét és így nyomtatnám ki, majd összeragasztanám a végén a 2 képet.
Nem tudom lehet e egyszerűbben és szabályosabban megfelezni egy A3-as lapot két A4-re, ezért is írtam ki a kérdésemet, hátha van egyszerűbb megoldása is a dolognak.
Pontosan A3-as méretű képet csak négy A4-es lapból fogsz tudni csinálni, és csak úgy ha körbevágod rajtuk a képet mert 5-10mm margó a legtöbb nyomtatónál van és a lapot sem szokta pont derékszögben behúzni.
Azt tudom tippnek írni, hogy ráhagyással vágd a képet, legyen egy sáv ami a másik lapon is rajta van amivel összeragasztanád.
"Valahol láttam", persze a nyomtató driver beállításainál is.
Amikor nyomtatni akarsz és felugrik a driver dialógus ablaka.
Fú de sokat csináltam ilyen a melóhelyemen. A0-ás rajzokat kellett kinyomtatnom a faliújságra és folyamatosan frissíteni.
Nem kell wordben matekozni.
A nyomtatód szoftverében elvileg van poszter nyomtatási lehetőség. Beállítod mekkora méretet szeretnél ésmekkora legyen az átfedés a lapok között. Kinyomtatod, végigvágod a lap szélét, összeilleszted, ragasztod, örülsz.
Én ezt használtam többször is, méteres képeket raktam össze A4-esekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!