Tp-link TL-WR541G wifi routert be lehet állítani jeltovábbítónak? Ha igen, hogyan?
bridge mode-ba kell tenni
jeltovábbítón mit értesz?
WDS-t vagy repeatert vagy Mesht vagy mást..?
WDS-t, Mesh-t nem ismerem.
A lényeg, hogy pár hete lecserélte a Telekom a netet optikaira, és az új router wifi jele gyenge. Két szintes családi ház, és az alsó szinten, az udvaron meg főleg, már nincs wifi. Van egy régi Tp-link Tl wr 541g routerem amit állítólag lehetne repeater-nek használni, hogy messzebbre vigyen a jel, csak nem tudom beállítani.
Ott írtam az 1-esben... látom lusta vagy utánanézni...
Régebben Én is így használtam egy hasonló tplink routert.
itt van hogyan kell: [link]
Most kicsit jobban utánanéztem, nem mindegyik 541-es tudja a WDS módot. Ha a tiéd nem tudja, akkor kábellel kell az optikai eszközhöz csatlakoztatni és oda húzni a kábelt - elvileg ez is működik.
Régebben egy tlwr740-essel csináltam ezt a bridge módot, működött - bár kicsit lassú volt.
Most nálam is behúzták az optikát és az asus routeremet állítottam be ilyen módon, teljesen jól múködik a telekomos cuccal együtt.
Ha a routered nem képes ezt a jelerősítő módra, akkor vegyél olyan kis konnektorba dugható vacakokat, azok is működnek.
Két azonos gyártmányú router közt menne a wds (de gyatrán), de szolgáltatós dobozzal biztos nem. Én inkább átkábeleznék és annak a végére tenném a tplinket.
4/5 aninom:
Nem vagyok lusta, napok óta próbálom beállítani, csak még soha nem csináltam ilyet, de azért "köszönöm" lekicsinylő válaszod, mivel a linked teljesen más tipus beállítást ír le.
Rólad ennyit. Köszönöm.
"napok óta próbálom beállítani"
Akkor rólad is ennyit. Ha ennyi idő alatt nem sikerült, akkor el kéne gondolkodni hogy az az eszköz nem alkalmas arra amire szeretnéd használni. Ezt is leírtuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!