Mennyi áramot fogyaszt egy router, ami éjjel-nappal működik?
Figyelt kérdés
Napi vagy havi fogyasztásra lennék kíváncsi.2023. febr. 26. 08:31
1/5 Szirty válasza:
Ez a régi Linksys ami itt van mellettem 3.5W-ot.
Napi 84Wh
Havi 2,5 kWh
2/5 anonim válasza:
Gondolom az alján van egy címke, azon rajta van. Ha mondjuk 10W, az 240Wh (0,24 kWh) naponta.
3/5 anonim válasza:
Attól is függ mennyire van használatban. Ha csak a szalonnát (beacon->bacon) sugározza az közel se fogyaszt annyit, mintha aktív adatforgalom menne át rajta.
4/5 anonim válasza:
Nekem asus rt66u van, ez 15W. A telekomos optikai akármit még nem mértem meg. De kb az is ennyit ehet.
Teljesítmény osztva 1000-el (így mindjárt kWh-ban kapod) szorozva 24-el a napi, ez szorozva 30-al a havi. Szorzod 40 forinttal és megvan az ára is.
Tehát egy 15W-os cucc kb 400 forintot fogyaszt havonta.
Pont ezért érdemes minden olyan eszközt áramtalanítani ami nem kell.
5/5 Szirty válasza:
Ezt is megmértem.
Egy eszköz csatlakozik, de nem forgalmaz: 3,2-3,5W
Ha egy eszköz csatlakozik és azon youtube videót nézek akkor 3,21W és 3,49W között ingadozik.
Más készülék fogyasztása ettől nyilván eltérhet, de nagyságrendbeli különbség valószínűleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!