Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Teleszkóposként egy binokulárr...

Teleszkóposként egy binokulárral mire mennék? Mennyire éri meg megvenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy sw90/900 teleszkópom EQ3 mechanikán,viszont nem mindig tudom magammal vinni ha messzebbre megyek,vagy valami.

Így kipattant a fejemből az a gondolat,hogy egy

binokulárral mire mennék,hisz azt könnyebb lenne hordozni magammal stb.

Nem nagyon értek hozzá,

Bresser Spezial Astro 20x80 nevű binokulárt néztem ki.

Illetve van még egy másik,ami kicsit kedvezne a pénztárcámnak,

10x50 Lacerta Explorer porro prizmás binokulár. A kettő között mennyi különbség van?

A két binokulárról vélemények? Milyen teljesítményt nyújtanának? A bolygók mennyire láthatóak benne?

És a Hold?

2023. febr. 25. 18:00
A kérdező szavazást indított:
Vegyek binokulárt
Maradjak a teleszkópomnál
3 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
Azzal sokkal-sokkal kevesebbet látsz, mint egy teleszkóppal. Persze ha nagyon igényled, akkor vedd meg, de szerintem pénzkidobás.
2023. febr. 25. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyen teljesítményt nyújtanának?

A 20x80-ast állvánnyal tudnád használni, a kézitávcsövezés nem a nagy nagyítások műfaja, sok ember kezében már a 10x is remegős. Én a 7x50 irányba indulnék el, de ez csak az én véleményem (megtartható remegés, jó fénygyűjtés).

A bolygók mennyire láthatóak benne?

Kis fényes pöttyök.

És a Hold?

Nagyobb, vakító fényes korong.

[link]

[link]

2023. febr. 25. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm állandóan ezzel traktált... mindig a binoculárokról beszélt. Kár hogy nem figyelmtem annyira :D Neki is volt kályhacsöve is, de több binoja is volt pont azért hogy azt tudja vinni. A kilépő pupilláról, fényerőről, látómezőről beszélt mindig.

Arra viszont biztosan emlékszem hogy a fenti 60-70 ezres kategóriánál jóval drágább cuccai voltak, 250k és afelett. Nekem egy Nikon Prostaff 3S van (szintén a 60-70k-s árkategória) és erre már azt mondta hogy csillagot nézni kevés.

Az biztos, hogy 20x-os nagyítást már nem nagyon fogsz meg kézzel, ahhoz állvány kell!

2023. febr. 25. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen 20x80-as. Allvannyal használható. A Jupiter holdjai szépen látszanak.
2023. febr. 25. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább gyűjts még, és vegyél egy komolyabb teleszkópot. Páratlan, gyönyörű dolgokat láthatsz vele.
2023. febr. 25. 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem binokulárt hanem monokulárt vettem. Fele akkora így mindig elfér a poggyászban kiránduláson. Igaz én a földet/tájat szoktam nézni vele nappal.

Mint a binokulár amit kettéveszel, hisz a térhatás km távolságban úgyse érvényesül.

2023. febr. 25. 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!