Milyen hangfal kellene nekem? Valami 3 utas?
Azt nem tudjuk, hogy milyen igényeid vannak.
Milyen típus volt, amivel nem voltál megelégedve?
Melyiknek nem volt elég a basszusa, és melyiknek a magasa?
Mekkora szoba?
Milyen zenék?
Lehet, hogy nem kellene egy vagyoért venni, ha "csak" a 40- 50 HZ tartomány kb 3 dB -en belül tartása a cél.
Mint egy másik kérdéshez írtam, én most egy 13 cm -es H2000 hangszóróval szerelt saját épített hangfalat hallgatok egy szintén saját épített erősítővel(LM 1875).
Vannak benne frekvencia egyenetlenségek, épp most igazítom ki a hangváltóját 10 évvel az építése után.
A magas kicsit sok, ezt vissza kell szintezni. Az elsőfokú szűrő elég.
A A mélynél az elsőfokú szűrőt felupgradelem másodfokúra.
Nagyon súlyos, bántó hibái így sincsenek.
A 40 Hz -nél már esik az átvitel, de még aránylag rendesen átviszi(Színusz jel, füllel 30 Hz -nél elfogy teljesen)
Az egész cucc lehetett anno kb 30 000 Ft, tehát ha nem vagy nagy audiofil, akkor azért nem kell egy vagyont elkölteni zenecuccra, hogy a frekvenciamenete ne zuhanjon már 60, 70 Hz -től.
Nem tolakodik a basszusa, de ha rockzenénél lábdob szól, vagy rapzenét indítok, megjönnek a mélyek rendesen.
Nem azt mondom, hogy építs, de ha nyitott szemmel nézegetsz a használt piacon, találsz bőven az igényeidnek.
Sok használt termékük van. szerintem meg is tudod hallgatni őket mégvásárlás előtt. Az áruházláncoknál ezt cseszhetnéd, + ott hangzavar van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!