Napelemből milyet?
Egy táblát szeretnék venni a tanyára az elhasználódott helyére a villanykarám üzemeltetéséhez.
Az online boltok közül hol lenne érdemes nézelődnöm?
mar 25eves kb. vagy hogy hasznalodott el?
merete es teljesitmenye alapjan rakeresel neten, arukereson
persze elofordulhat de ritka azert hogy jeg elverje
azert erdemes szakival megnezetni miert nem tolt panel, valoban halott e maga a panel, mert ha nem kar mindenert, de asztallapnak is jo...
ivt vel mi lett az is meghalt?
ezzel is lehet valami problema
Az ITV sok éven keresztül jól működött, azután megadta magát. Ezzel a napelemtáblával már vagy a harmadik szabályzót fogyasztom el, javításukhoz nem találok szakit, csak annyi szokott lenni a reakció, hogy vegyek újat, én meg így teszek.
Egyébként tényleg 40 évig használható egy napelemtábla? Akkor az enyémek még csak max félidősek lehetnek. (Van egy régi polikristályos Siemens 60Wp-s, meg a szóban forgó Korax KS-155/12-es 155Wp-s.)
25-30evig viszonylag jol kell mukodjon de addig is csokken teljesitokepesege allandoan
utana egyre gyorsabban csokkenhet, de sokmindentol fugg
es hany voltos akkut toltesz? Mert nagyon magas feszultsegu az a panel, min 24V hoz kellene 12V hoz egyaltalan nem idealis
amugy jobb nem sporolni toltesvezerlon es le van a gond, igazi kek blue solart kellene inkabb venni amik modernebbek jobbak (sot legjobbak kozt vannak)
PWM es is jo de ilyen magas teljesitmeny es feszultsegnel MPPT is nyugdotan mehet
jofogason is arulnak olcsobbakat de ujonan is megtalalod oket, olcsobbak is vannak
szoval nem sokkal dragabbak a jobb pwm es mppt sek sem mint ezek a nagyon olcso es regi egyszerusegek, amik kozt ritka a jo, legalabbis nagy teljesitmenyhez, ezek elketyegnek 50W korulig, de felette ilyen olcsot nem erdemes hasznalni
Blue kezikonyvebe benne is van hogy 12V hoz nem hasznalhato csak 28V panel feszultsegig
szoval ha veletlen 12 hoz hasznalnad mar ez is gond
sokmindenben kart tehet, elsorban a toltesvezerloben
azt keresgeltem kell e hutes bizonyos teljesitmeny felett ra, de ugy latom nem
nem mindegy hogy errol a nagy szeles feherol van szo
vagy ilyen kis feketerol, amibol talan van 18124 es valtozat is?
csak mert erdekes hogy parhelyen 24 nek hivjak de mint lathato 22 a neve
ennek kezikonyve nem emlit se max Wp t se max panel Voltaget
viszont a feher az szerintem olyan amivel erdemes lenne egy elektronikaval foglalkotot felkeresned, mivel javitani kene ha lehet, az egy komolyabb darab
aki akkukat meg napelemeket hasznal minimum hogy legyen multimetere
erdemes lenne megtudni a panel ad e feszt egyaltalan
aztan a kis dobozanal is kimerni ha kabelein nem
lehet csak ott tortent valami
hogy nez ki elolrol? jo allapotunak vagy elhasznalodottnak?
siemensel mi a helyzet? Azzal mukodik?
Szerintem már egyik napelemtábla se működik. A nagyot ma lemostam mosószeres vízzel, másik vezetékkel bekötöttem a töltésvezérlőbe. Holnap megmérem, hogy tölti-e az akkut.
12V-os 100 Ah-s akkumlátorhoz milyen panelt és töltésvezérlőt ajánlanátok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!