Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha klímával fűtök akkor ha...

Zigó László kérdése:

Ha klímával fűtök akkor ha eléri a beállított hőfokot,akkor lekapcsol,vagy átkapcsol hűtésre automatikus üzemben?

Figyelt kérdés

2023. febr. 14. 05:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
8%

Klímánál nem tudom, de nekem elektromos hősugárzóim vannak, és azok sajnos átkapcsolnak hűtésre utána. Ez a bajom velük. Nem is értem amúgy, hogy miért csak így tudnak működni. :(

Bekapcsolom a fürdőszobában, hogy fűtsön, beülök a kádba, majd 10 perc múlva érzem, hogy konkrétan fújja rám a hideget...

2023. febr. 14. 05:59
 2/22 anonim ***** válasza:
97%
Nem kapcsol át hűtésre a klíma (sőt az #1 hősugárzója pláne nem, mert az még csak hűteni se tud, a ventillátor keringteti a melegebb levegőt)
2023. febr. 14. 06:58
 3/22 anonim ***** válasza:
0%

Hát, akkor biztos te jobban tudod, hogy mit csinál a hősugárzóm, ami amúgy a leírása szerint is alkalmas hűtésre is...

Minek szólsz bele, ha fogalmad sincs???

2023. febr. 14. 08:31
 4/22 anonim ***** válasza:
72%
Na, halljuk a hősugárzód pontos típusát!
2023. febr. 14. 09:27
 5/22 anonim ***** válasza:
0%

Ha hazaértem, megnézem. Nem tudom fejből. Amúgy kétféle van két szobában, és mindkettő ezt csinálja.

De ettöl függetlenül a bunkó stílusod nem éttem. Eleve, minek szólsz be nekem, mikor senki nem kérdezte, mi a véleményed a válastomról?

2023. febr. 14. 09:52
 6/22 anonim ***** válasza:
81%

Engem is érdekelne az a hűtős hősugárzó. :D

#kérdező

Nem, nem fog hűteni.

2023. febr. 14. 10:13
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
A hővédelem old le a ventilátoros hősugarzókban a fűtőszál előtt. Azert fúj "hideget". Ha a saját hőfokszabályzója kapcsolna le, akkor megáll a ventilator is.
2023. febr. 14. 11:11
 8/22 anonim ***** válasza:
25%

Rowi mind a kettő.

Ez az egyik: [link]

A másik egy oszlop formájú, távirányítós, azt most nem találtam meg.

Mindkettő azt csinálja, hogy ha eléri a beállított hőmérsékletet, akkor nem kikapcsol (ahogy szerintem logikus lenne, és kellene), hanem azon a hőmérsékleten fúj tovább, vagyis - a ventilátor miatt - ez utána már hidegnek érződik, nekem kellemetlen, ezért kapcsolgatom.

Lényegtelen, hogy elhiszitek-e, vagy nem, de ez van. Én örülnék a legjobban, ha nem így lenne.

2023. febr. 14. 13:28
 9/22 anonim ***** válasza:
25%

Még egy ilyen leírást találtam: [link]

"Hősugárzó vásárlásnál elsősorban azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy mire szeretnénk használni a készüléket. Vannak ugyanis hősugárzók, melyek nemcsak fűtésre alkalmasak, hanem hűtésre is, így nyáron és télen egyaránt hasznát vehetjük az ilyen készülékeknek."

Szóval ezzel a feltevéssel vettük ezeket, ez idáig rendben is van, csak kicsit máshogy képzeltem a tényleges működését. De nyilván az én hibám, hogy erre nem kérdeztem rá, és a Kérdező nagyon jól teszi, hogy utánajár. Teljesen jogos a kérdése, mert van ilyen berendezés.

2023. febr. 14. 13:39
 10/22 anonim ***** válasza:
97%

“ ha eléri a beállított hőmérsékletet, akkor nem kikapcsol (ahogy szerintem logikus lenne, és kellene), hanem azon a hőmérsékleten fúj tovább”

Tehát nem hűt, ahogy sejthető is volt.

2023. febr. 14. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!