Optikai kábelon, hogy lehet hangot is átvinni? A képet megtudnám érteni, de hangot"? Audiót"? Azt már nemértem..
Valahogy nemfogom fel, fényen hang is halad?
Azt hittem azon fény megy🤔
Miért, a hagyományos telefont még felfogtad, hogy az áram továbbítja a hangot? Tök mindegy, hogy mi a jeltovábbító közeg, ezeket konvertálja maga az eszköz.
A képet sem direktben továbbítja az optikai kábel, a képinformáció is digitális jellé van alakítva, és úgy utazik a kábelen - akár elektromos, akár optikai az a kábel.
Digitális hang jele fény formájában megy az optikai szálon, ha megnézed, működés közben vibrál a fény a szálban.
A koaxiális kábelen, vagyis egy vezetéken akár 6 vagy több csatorna továbbítására is van lehetőség. Ezen nem gondolkodták?🙂
Érteném bzitos, csak azt nem fényből, hogy lesz hang ,
Ezt anno, nem tanították nekem iskoában,
Lehet sose fogom megértei ezekszerint, 🙄
Pedig szeretném...
Ilyeneket nem tanítanak az iskolában.
Egy pár kódolás, dekódolás zajlik a hátterben.
Akkor egy egyszerűbb példa.
Digitális jelből ami karaktereket, számokat tartalmaz, hogy lesz hang? CD hanglemez is adatot tartalmaz, ezt át kell alakítani analóg jellé, ezt végzi a DAC, az analóg jelet már csak fel kell erősíteni, ehhez kell az erősítő, nagyvonalakban. Ezt csak azért írtam, mert nem érted, hogy lesz a fényből hang, de ez már csak hab a tortán. Cd vagy mp3 zene esetében eszedbe sem jutott, hogy működik a dolog. 🙂
Nem hang megy a kábelen, sem kép, videó, stb., hanem digitális információ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!