Jó minőségű hangrögzítőt ajánlana valaki?
Szükségem van egy hangrögzítőte előadások felvételéhez, és otthoni vissza hallgatáshoz. Jelenleg az iPhone-t használom, de nem vagyok megelégedve vele. Sisegős alaphangja van, egy idő után zúg a fülem tőle. Illetve szokott lenni visszhangos is, pedig a terem nem az. Szóval nem vagyok meg elégedve vele.
Kellene egy tiszta, jó minőségben felvevő, nem zúgós kis kütyü.
( ha lehet, nem 100.000- es kategória :) )
Valaki használ ilyet? Tudna mondani pontos típust, esetleg linket?
Köszi előre is! 👍
Két "nevesebb" gyártó van, akik ilyesmi diktafonokat gyártanak:
* az egyik a Zoom: [link]
* a másik a Tascam: [link]
de elgondolkodnék valami külső, iPhone-hoz való mikrofon használatán is - ilyet gyárt a a Zoom:
* [link]
vagy a Rode:
* [link]
vagy - ha az előadó hajlandó rá - alkalmazhattok Bluetoothos vezeték nélküli mikrofont:
* [link]
"Sisegős alaphangja van"
Ez utólag szűrhető - akár az ingyenes Audacity:
* [link]
segítségével:
* [link]
is (a zajprofil a felvétel olyan részéről kell venni, amikor nem beszél az előadó).
A telefon is jó lenne, ha közel lenne a beszélőhöz.
Távolról akkor érhető el javulás, ha itányított a mikrofon, így csökkenthető a visszhang is. Mert az is van ott, hacsak nem egy süketszobában zajlik az előadás. Ezen egy hangrögzítő sem tud sokat segíteni.
Utólagos javításra próbáld ki ezt, elég jelentős javulást hozhat.
Köszönöm a tippeket, jótanácsokat!!!
Az Audacity-t, próbáltam már, az valóban kiszedi a sistergést de azzal együtt az előadó hangját is tompítja, furává teszi.
Bluetooth fülesem csak ez pozdorja Xiaomi van 😀, az ilyesmire nem jó.
Mindenkinek köszi a válaszokat, átböngészek mindent!
Első válaszoló :
Ezeken a diktafonokon amit linkeltél, hogyan tudom majd vissza hallgatni? Lehet bele fülest dugni? Laptopra át lehet vinni a hanganyagot, pl USB kábellel?
#5: Egyrészt általában van bennük microSD-kártyafoglalat, amivel memóriakártyára tud rögzíteni:
"RECORDING MEDIA: microSD/microSDHC cards (Class 4 or higher, up to 32 GB"
másrészt van rajtuk kombinált fejhallgató/vonalkimenet:
"1/8" stereo phone jack (combined line/headphones)"
harmadrészt van rajtuk USB-interfész:
"USB: Micro USB port"
#1, azért a Roland egy cseppet nevesebb, mint a Zoom, kár voltm kihagyni.
Kb. a Tascammel egy ligában játszik. A jelenleg modell, az R-07 persze karcolja a százezret, de a régebbieket, R-05, R-09H már kimlehet fogni használtan nagyon baráti áron is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!