Nem a bolt vállal rá garanciát, hanem a gyártó, a garanciális javítást pedig a gyártóval szerződött szervíz végzi.
2023. jan. 30. 19:43
3/12 A kérdező kommentje:
Értelmes választ ha lehet. Nyilván a bolt adja a kötelező 1 év garanciát. Ha megszűnik 1 éven belül a bolt, akkor ki fogja intézni a garanciát meghibásodás esetén?
2023. jan. 30. 19:43
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, de a bolt intézi a garanciát a szerződött szervizzel, 1 évig.
2023. jan. 30. 19:44
5/12 anonim válasza:
Bukó . Ezért kockázatos a virtuális vétel , akár gari vagy más jog érvenyesítés lutri, sőt évek elmennek a semmivel. Létezik feketelista cégekről akik semmilyen együttműködést nem tanusítanak a hivatalokkal .Pl grupi és alcégei .
2023. jan. 30. 19:48
6/12 anonim válasza:
"Igen, de a bolt intézi a garanciát a szerződött szervizzel, 1 évig."
Akkor annyi hogy neked kell felvenni a szervízzel a kapcsolatot.
2023. jan. 30. 19:53
7/12 anonim válasza:
#3 Min nem volt értelmes a 2-es válaszomban? Honnan veszed, hogy a bolt vállal rá garanciát? Minidgis a gyártó vállalt, csak annyiban változott a dolog, hogy te megkérheted a boltot, hogy intézze ő a javíttást, de az jóval lassabb. Pár éve én se a boltba vittem vissza a mobilomat, hanem küldtem egyből a szervízbe. Az már régen rossz, ha neked pl pont mobilt a boltba kell visszavinni, mert akkor egyértelműen szürkeimportos.
2023. jan. 30. 19:55
8/12 A kérdező kommentje:
#7 nézzél időbélyeget, hogy mikor írtam a választ.
Háztartási nagy gépekről beszélek, nem 10 dekás mobilról. Osztjátok az észt anélkül, hogy tudnátok a választ.
Egy 2 méteres 60kg-os hűtőt nem csapsz a hónod alá, és sétálsz be vele a szervizbe.
A mozgatását ilyenkor a bolt intézi, a szerződött szerviz leszarja hogyan jut el a készülék hozzájuk, nem is foglalkozik ilyennel. Ha nincs bolt, akkor intézhetem sajátpénzből a szállítást?
Erre vagyok kíváncsi.
5-nek meg köszi.
2023. jan. 30. 20:15
9/12 anonim válasza:
#8 De okos vagy! Azért ne zavarjon, hogy a nagygépeknél házhoz jön a szervíz. Ismerős is most gariztatta a mosógépét, és a szervízt hívta nem a boltot. Szerinted miért mellékelik a garanciális szervízek listáját a használati mellé? Ha van egy fali gázkazánod, azt is leszereled és beviszed a szevízbe, majd kihívod a szerelőt, hogy üzemelje be?
2023. jan. 30. 20:22
10/12 A kérdező kommentje:
Oké, akkor minek ad a bolt rá 1 év garanciát? Ezek szerint semmi értelme, mert hiba esetén fel sem kell vennem a bolttal a kapcsolatot?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!