Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni ha a...

Mit lehet csinálni ha a Facebook fiok felett átvették az irányittást és már a jelszót és az email címet is megváltoztatták?

Figyelt kérdés

2023. jan. 29. 05:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd be.
2023. jan. 29. 05:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Megtörtént de semmi változás .
2023. jan. 29. 05:58
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Eső után köpönyeg, kb semmit
2023. jan. 29. 07:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos semmit. :(

Tapasztalatból mondom: nekem 2020 közepén történt ugyanez. Épp benn voltam amúgy a Facebook fiókomban, amikor jött az üzenet, hogy jelszóváltoztatás történt. Nem is értettem a dolgot, de mivel be voltam lépve, így volt még hozzáférésem, és azonnal én is ismét változtattam. Akkor ez még sikerült is, és gyorsan kiléptettem minden eszközt, ami be volt jelentkezve. Ennek ellenére két perc múlva ismét jött egy idegen jelszóváltoztatás, akkor már én lettem kiléptetve, tehát onnantól nem tudok belépni, és az ég világon semmit sem tudok tenni. Az orrom előtt lopták tehát el a fiókot, még "harcoltunk" is, de hiába.

Jelentettem milliószor, mindig visszaírt a Facebook (pontosabban egy automatikus üzenet jön csak), hogy semmi gyanúsat nem lát a profilon, így nem intézkedik. A Facebook minden lehetséges elérhetőségén és minden lehetséges jelentési módon próbálkoztam. Már odáig süllyedtem, hogy Youtube-videókat néztem a témában ("How to actually communicate with someone from Facebook?" meg "How to get Facebook's attention and help if your profile has been stolen?" és társai). Kértem ismerősöket, hogy jelentsék ők is, mert állítólag az segít, ha többen "bombázzák" a rendszert ezzel, de ugyanezt kapták vissza, pedig összességében már vagy 15-en jelentgettünk hónapokon keresztül folyamatosan.

Beszéltem az informatikusunkkal, ő is megpróbálta visszaszerezni, de neki sem ment, pedig kb. mindent meg szokott oldani tényleg.

Elképzelésem sincs, mi történt. Mindenki azt mondja, biztos rossz jelszavam volt, megadtam valahol, stb. Ez amúgy nem igaz, de még ha az is lenne: másodszorra, az akkor 2 perces jelszót (ami össze-vissza kriksz-krakszokból állt) hogyan törték fel ismét azonnal!?

A tanulság, hogy egyetlen dolog segít: a kétlépcsős azonosítás. Vagyis, hogy a jelszómódosításhoz SMS vagy e-mail megerősítés kelljen.

Azóta új profilom van, épp a minap a fentiek ismét megtörténtek. Csakhogy most egy SMS-t kaptam egy kóddal, amit be kellett volna írni ahhoz, hogy a jelszómódosítás életbe lépjen. Így most "megmenekültem". Viszont eszerint megint beléptek a fiókomba úgy, hogy most már az előzőből tanulva rendszeresen változtatott, teljesen semmihez sem köthető jelszavam van...

Nem értem én ezt az egészet. Mit akarnak tőlem...? :(

2023. jan. 29. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Beletörődni.

Levonni a következtetéseket, átgondolni milyen hibákat követtél el ami miatt ez megtörténhetett.

És természetesen minden más fiókodnál (nem csak facebook!!) jelszó változtatás és ha nincs, akkor kétlépcsős azonosítás bekapcsolása! Most!

2023. jan. 29. 08:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. jan. 31. 06:06
 7/8 lali51 ***** válasza:
#4 Freemaillal voltál regisztrálva?
2023. febr. 25. 22:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Gmail -lal
2023. febr. 26. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!