Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olyan LED lámpát/reflektort...

Olyan LED lámpát/reflektort keresnék, ami nagy fényt át (kb. mint egy autó reflektora) és akár nem csak az udvart de a hátsó kertet is beláthatom vele éjszaka. Létezik ilyen?

Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb kültéri reflektor ilyen, hiszen erre találták ki.
2023. jan. 27. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:

"és akár nem csak az udvart de a hátsó kertet is beláthatom vele"

Mekkora kertről/hátsó udvarról van szó?

Hova helyeznéd el a lámpát?

Lehetséges-e esetleg több lámpa elhelyezése?

Mert kapható akár 60000 lumen fényáramú, 500 W-os jószág:

[link]

is, kérdés, mennyire éri meg.

2023. jan. 27. 13:34
 3/8 A kérdező kommentje:
1000 m2
2023. jan. 27. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Kezben hordozhato lenne a legjobb! Elsosorban arra kene hogyha ejszaka bejon valami kobor kutya lassam. :D
2023. jan. 27. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Ekkora területre ipari reflektor, hordozható kivitelben, ha nincs dugalj, akkor akkumulátorral vagy generátorral. Amit építéseken is használnak. Nem lesz olcsó és szerintem ágyúval verébre esete.
2023. jan. 27. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezt pont erre találták ki:

[link]

Bár az árcédulát ha meglátod biztos elküldesz az anyámba :D

Ha van hálózati áram, akkor az a legjobb ha azt használod, mert a nagy teljesítményhez nagy, drága, nehéz akkumulátor is kell. Ami kicsi könnyű az meg drága lesz, lásd fentebb.

Nemrég vettem hasonló célra 150W-os LED épületreflektorokat, 12000 lumenesek. Olyan fényt adnak hogy megpörkölődik a denevér ha közel repül hozzá. Fel kell rakni magasra, akár oszlopot is lehet állítani nekik.

De vehetsz autóbontóban autó lámpát is abba mehet a bele való izzó és kell 12V-os tápegység. Korábban trabant lámpákból csináltam ilyent... Ha kivered belőle az üveget, csak a foncsor marad akkor egy kör alakú csóvát világít, nem torzít rajta semmit. Na azzal lehet keresni rendesen!

2023. jan. 27. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 200-300 Wattos ledes mozgásérzékelős reflektor a ház oldalán, magasan, a csatorna alá felszerelve bőven megteszi. Ha kutyák figyelésére használnád, akkor az érzékenységét a legnagyobbra és a világítás hosszát is nagyra kell állítani. A régi házamnál a macskák kórincálására is felgyulladt, és láttam őket a lámpa mellé szerelt kamerán.

[link]

2023. jan. 27. 14:47
 8/8 anonim ***** válasza:
A szomszéd egy 4-5 méter magas fém póznára rakott fel napelemes mozgásérzékelős lámpát. Ami ha nem is világít vakítóan, de azért az egész telket bevilágítja úgy hogy azért lehet látni. Nem igazán szeretem, mert mikor kimegyek a kertbe, és még messze vagyok az ő kerítésüktől, már akkor felkapcsolódik. Amúgy ha hordozható kell, akkor elég lenne egy nagy teljesítményű zseblámpa is, amit usb-ről is tudsz tölteni. Bár ezek sem olcsók kb 15 ezertől kezdődik az áruk.
2023. jan. 27. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!