Olyan LED lámpát/reflektort keresnék, ami nagy fényt át (kb. mint egy autó reflektora) és akár nem csak az udvart de a hátsó kertet is beláthatom vele éjszaka. Létezik ilyen?
"és akár nem csak az udvart de a hátsó kertet is beláthatom vele"
Mekkora kertről/hátsó udvarról van szó?
Hova helyeznéd el a lámpát?
Lehetséges-e esetleg több lámpa elhelyezése?
Mert kapható akár 60000 lumen fényáramú, 500 W-os jószág:
is, kérdés, mennyire éri meg.
Ezt pont erre találták ki:
Bár az árcédulát ha meglátod biztos elküldesz az anyámba :D
Ha van hálózati áram, akkor az a legjobb ha azt használod, mert a nagy teljesítményhez nagy, drága, nehéz akkumulátor is kell. Ami kicsi könnyű az meg drága lesz, lásd fentebb.
Nemrég vettem hasonló célra 150W-os LED épületreflektorokat, 12000 lumenesek. Olyan fényt adnak hogy megpörkölődik a denevér ha közel repül hozzá. Fel kell rakni magasra, akár oszlopot is lehet állítani nekik.
De vehetsz autóbontóban autó lámpát is abba mehet a bele való izzó és kell 12V-os tápegység. Korábban trabant lámpákból csináltam ilyent... Ha kivered belőle az üveget, csak a foncsor marad akkor egy kör alakú csóvát világít, nem torzít rajta semmit. Na azzal lehet keresni rendesen!
Szerintem egy 200-300 Wattos ledes mozgásérzékelős reflektor a ház oldalán, magasan, a csatorna alá felszerelve bőven megteszi. Ha kutyák figyelésére használnád, akkor az érzékenységét a legnagyobbra és a világítás hosszát is nagyra kell állítani. A régi házamnál a macskák kórincálására is felgyulladt, és láttam őket a lámpa mellé szerelt kamerán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!