Ceruza akumlátort meddig kell tölteni?
Meddig kell tölteni a ceruza akumlátort ? Csatoltam a töltöjéről a képet azon minden adat rajta van.
Ez nem töltő, hanem akkutönkretevő készülék. Felejtsd el. Az ős-kövület NiCd akkuk még viszonylag jól viselték a C/10-el történő állandó töltést egy bizonyos ideig (este berakod, reggel kiveszed, de már mondjuk hajnalra feltöltődött), a NiMH akkuk már kényesek a túltöltésre. A töltés végén le kell kapcsolni a töltőáramot, és a csepptöltést sem nagyon szeretik.
Ruházz be egy normális töltőre, olyanra ami kisütni is tud.
Hülyeség, hogy a Ni-MH kényesebb lenne ilyen szempontból, meg a csepptöltést nem bírná.
Az áramon múlik, C/10 és kisebb áramon ugyanúgy elviselik az egyszerű töltőket, ami nem áll le, vagy csak 16 óra után kapcsol ki.
A csepptöltés tilalmát régen, az eneloop akkuk megjelenése idején, a magyar Edigital oldalán megjelent téves infó indította el.
Ezért is van az, hogy magyar nyelvterületen látjátok ezt a marhaságot, külföldi oldalakon nem.
De azért beszopják máig az emberek, mint a neoncsövet.
9
Egyetértek veled. Néhány NiMH akkumulátornál megfigyeltem, hogy a szuper okos töltő nem tölti fel teljesen. Az okos töltővel való feltöltés után az izzólámpa éppen hogy izzott. Ezután a régi 60 mA-es buta töltőre tettem kb. 8 órára és utána az izzólámpa szépen világított. Előfordult olyan, hogy egy akkumulátor teljesen lemerült közel 0 V-ra. Ezt az okos töltő nem volt hajlandó feltölteni, de a buta töltő igen. Nem azt mondom, hogy a buta töltő jobb, de néha jól jön, ha az is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!