Miárt vannak fura hangjai a mikrofonomnak?
Nemrég vettem egy mikrofont és minden fasza vele csak két probléma van:
1.Recsegős hangot ad ki
2.Ssssssss hagnot ad ki
Bocsi nem tudtam rendesen elmagyarázni de körülbelül ilyen hangokat kell elképzelni. Kérlek segítsetek!
"Nemrég vettem egy mikrofont "
Gyártó, típus?
Milyen hangkártyád van?
Privát helyett..
Alapesetben, ha a mikrofon és a hangszóró (amin a mikrofon hangja szólal meg) egy helységben és ráadásul közel van egymáshoz a kettő a következő történik (bár leginkább folyamatos hangú gerjedéssel válaszol):
Mikrofont hang éri, végigfut az erősítőn és megszólal a hangszóró.
Ez eddig rendben, de: ha megszólal a hangszóró azt is érzékeli a mikrofon és ugyanúgy végigfut a rendszeren, azaz rossz esetben "önjáró" lesz, sípol.
A mikrofon és jósága tesztelhető: menj vele másik helységbe és úgy próbáld, de más halgassa.
Ha akkor nem csinálja, a mikrofon jó (szinte biztos, hogy ez lesz), akkor jó a mikrofon.
Persze a rendszered is messze lehet a kívánatostól, de próbálni kell.
Léteznek erre speciális áramkörök amik ezt kiszűrik, megakadályozzák, mert koncerten fenti eset masszívan fellép, de lehet ellene tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!