Rádióvezérelt, éjszakai áram, mégis, hogy, milyen rádió? Mégis, hogyvezérel?
Figyelt kérdés
2023. jan. 12. 03:20
1/11 Kólauborkával válasza:
Van rajta egy kis antenna, amikor megkapja a megfelelö rádiócrekvenciás jelet akkor be- illet kikapcsol a benne lévö lapcsoló. Automatikus vezérlés többbnyire.
Igen, a rádiójeleket nem csak rádióadás továbbítására lehet használni.
2/11 A kérdező kommentje:
Értem, kösziszépen!
Néha zölden villog, néha meg folyamatosan világít a zöld lámpa!
2023. jan. 12. 03:55
3/11 Szirty válasza:
Vannak HVK-s megoldások.
Az nem rádiófrekvenciával működik, hanem hangfrekvenciával amit a hálózatra ültetnek rá. Nincs antenna sem.
4/11 A kérdező kommentje:
Na azaz, mi a különbség , a rádió vagy hang vezérelt között?
2023. jan. 12. 11:22
6/11 A kérdező kommentje:
Jja, hálózatra ültetnek rá.
De mi köze a hanghoz?
2023. jan. 12. 11:27
7/11 anonim válasza:
A hangfrekvencia 20-20000 Hz között van. A hálózati frekvencia 50 Hz, ehhez hozzákevernek egy másik hasonló frekvenciájú jelet, ami az elektronikus eszközöket nem zavarja, a transzformátorállomásokon átmegy az 50Hz-el együtt, oszcilloszkóppal ki lehet mutatni. A vezérelt mérő ezt a hangfrekvenciás jelet keresi, erre kapcsol a relé és látja el vezérelt energiával a lakást/házat.
8/11 A kérdező kommentje:
Már, Értem, nagyon köszi!
2023. jan. 12. 12:11
9/11 Szirty válasza:
"De mi köze a hanghoz?"
Semmi. A hangfrekvenciához van köze. :)
10/11 A kérdező kommentje:
Igen, már tudom, tanul a zember mindig!
2023. jan. 12. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!